Mahdollisuuksien ala

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluiden toimialat kuuluvat Suomen vahvimpiin kasvualoihin. Toimialat tarjoavat monipuolisia, mielenkiintoisia ja kansainvälisiä työtehtäviä kaikkialla Suomessa. Työpaikka on turvattu myös tulevaisuudessa: alan työtehtäviä ja yritysten liikevaihtoa ei voi siirtää pois Suomesta.

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluiden toimialat kuten pikaruokapaikat ja kahvilat ovat monelle nuorelle ensikosketus työelämään. Samalla ne tarjoavat erinomaiset etenemismahdollisuudet. 

Monipuolisia työtehtäviä laadukkaiden asiakaskokemusten tuottajina löytyy ravintoloiden ja hotellien lisäksi esimerkiksi hiihtokeskuksista, kylpylöistä, huvipuistoista, festivaaleilta, matkailumarkkinoinnista ja erilaisista ohjelmapalveluista. Alan työpaikkoja on niin ikään tarjolla liikenneasemilla, kuntoutumiskeskuksissa, viikko-osakeyrityksissä, leirintäalueilla, cateringyrityksissä, eines- ja valmistuskeittiöissä, keilahalleissa, luontomatkailuyrityksissä ja tapahtumatoimialan yrityksissä. 
 

Kiinnostaisiko työskentely matkailu- ja ravintola-alalla? Ala tarjoaa lukuisia mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esitteet

Mahdollisuuksien ala -esite nuorille alan ammateista, tutkinnoista ja uramahdollisuuksista (pdf)

Tilaa painettua esitettä maksutta täältä. MaRan jäsenyritys: Ota yhteyttä MaRaan.

Kun koulu loppuu 2020 -esite, jossa matkailu- ja ravintola-ala esittäytyy sivulla 47.

 

Katso myös

Tutustu alan kouluttautumismahdollisuuksiin ja tutkintoihin

Esimerkkejä alan ammateista