Ravintola- ja catering-ala


Esimerkkejä työtehtävistä

Kahvilatyöntekijänä olet kahvilan sydän ja moniosaaja. Otat asiakkaat vastaan, esittelet ja myyt heille tuotteita. Pidät vitriinit ja buffetpöydät siisteinä. Jos olet paneutunut kahvin valmistukseen, voit toimia myös kuumia ja kylmiä juomia valmistavana baristana.

Kokkina hallitset erilaiset ruoanvalmistustekniikat, ruokalajit ja ruokavaliot. Pääset valmistamaan maukasta ruokaa, suunnittelemaan ruokalistoja ja miettimään annosten esillepanoa. Voit päästä tutustumaan erilaisiin ruokakulttuureihin ja luomaan uusia makuelämyksiä. Monesti kokki vastaa myös tavaratilauksista. Kokkina voit edetä keittiömestariksi tai -päälliköksi.

Parasta on mahdollisuus rakentaa monipuolisesti omannäköinen työelämä.

Tarjoilijana huolehdit asiakkaiden viihtymisestä ja asiakastilojen viihtyisyydestä sekä suosittelet, myyt ja tarjoilet asiakkaille ravintolan tuotteita ja palveluita. Työtehtäviin voi kuulua myös esimerkiksi tuotteiden esillepanoa sekä suunnittelua. Tarjoilijana voit edetä esimerkiksi hovimestariksi.

Ravintolapäällikkönä vastaat ravintolasi toiminnasta sekä sen budjetoinnista ja kannattavuudesta. Suunnittelet työvuorolistat ja varmistat esihenkilönä, että henkilöstö toimii yhteisten tavoitteiden mukaisesti. Kehität tuotteita ja palveluita sekä osallistut ruoka- ja juomalistojen suunnitteluun yhdessä muiden ammattilaisten kanssa.

Esimerkkejä ammateista

  • baarimestari
  • barista
  • hovimestari
  • kahvilan päällikkö
  • kahvilatyöntekijä
  • keittiömestari
  • keittiöpäällikkö
  • kokki
  • liikenneasematyöntekijä
  • ravintolapäällikkö
  • ravintolatyöntekijä
  • ravintoloitsija
  • ruokapalveluesimies
  • sommelier
  • suurtalouskokki
  • tarjoilija
  • toimitusjohtaja
  • vuoropäällikkö

 

Lue lisää ravintola- ja catering-alan ammateista MaRan julkaisemasta Mahdollisuuksien ala -esitteestä.

 

– Parasta on mahdollisuus rakentaa monipuolisesti omannäköinen työelämä. Meillä pääsee työskentelemään ammattilaisten kanssa, joilla on intohimo ja sydämen paloa asiakaspalveluun ja maukkaisiin elämyksiin. Vastuullisuutta ja ympäristöasioita unohtamatta.

Eeva Mertanen
toimitusjohtaja, Ravintolamestarit