Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa on matkailu-, majoitus-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualan sekä niihin liittyvän hyvinvointipalvelualan yrittäjien ja työnantajien edunvalvoja ja työmarkkinajärjestö.

MaRa edistää alan yritysten toimintaedellytyksiä elinkeinopolitiikassa ja työmarkkina-asioissa. MaRa neuvottelee edustamiensa toimialojen työehtosopimukset ja valvoo yritysten etuja paikallisesta päätöksenteosta EU-pöytiin.

MaRassa on 3 100 jäsentä, joilla on 7 700 toimipaikkaa. Jäsenemme edustavat noin 85 prosenttia matkailu- ja ravintola-alan koko liikevaihdosta Suomessa. MaRan jäsenyritykset työllistävät noin 70 000 henkilöä.

Liitto tarjoaa jäsenilleen maksuttomat ja asiantuntevat neuvontapalvelut, oikeudelliset palvelut sekä alan kattavinta koulutusta valtakunnallisesti. MaRan jäsenistä koostuvat valiokunnat, työryhmät ja ympäri Suomen toimivat alueyhdistykset tarjoavat jäsenille mahdollisuuden vaikuttaa ja verkostoitua. MaRan tekemä edunvalvonta perustuu jäsenyritysten tarpeisiin ja tavoitteisiin.

MaRa on Elinkeinoelämä keskusliitto EK:n jäsen. MaRa vaikuttaa aktiivisesti EU-tason edunvalvontaan toimialan Euroopan tason kattojärjestön Hotrecin ja pohjoismaisen Nordisk Besöksnäring NB:n jäsenenä.

MaRa julkaisee alan johtavaa ammattilehteä Vitriiniä ja omistaa myynti- ja kustannusyhtiö Restamarkin.