Ravintola-ala on liittynyt elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumukseen. Elintarvikkeiden kestävämmän valmistuksen, jakelun ja kulutuksen edistäminen jatkuu sitoumuksen uudella kaudella 2022–2026.

Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksen perusajatus on vähentää elintarvikkeiden tuotannon, jakelun ja kulutuksen ympäristövaikutuksia ja vahvistaa samalla yritysten kilpailukykyä. Tavoitteena on, että sitoumukseen liittyneet yritykset saavuttaisivat materiaalien tehokkaammalla käytöllä toimialatasoisesti mitattavia taloudellisia ja ympäristöllisiä hyötyjä. Samalla lisätään elintarvikeketjun ja kuluttajien tietoisuutta materiaalitehokkuuden mahdollisuuksista ja keinoista.

– Moni ravintola-alan yritys työskentelee jo nyt sitoumuksen tavoitteiden mukaisesti esimerkiksi taistelemalla ruokahävikkiä vastaan. Liittyminen elintarvikealan yhteiseen sitoumukseen auttaa systematisoimaan tätä työtä ja tarkentamaan tavoitteita, MaRan varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi perustelee ravintola-alan liittymistä sitoumukseen.

Tavoitteena on, että vuoden 2024 loppuun mennessä elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumukseen liittyneet yritykset edustavat 90 prosenttia Päivittäistavarakauppa ry:n, 40 prosenttia Elintarviketeollisuusliitto ry:n sekä 20 prosenttia MaRa ry:n ravintola-alan jäsenyritysten liikevaihdosta. 

Materiaalitehokkuuden sitoumukset ovat elinkeinoelämän ja valtionhallinnon vapaaehtoisuuteen pohjautuvaa yhteistyötä. Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksen ovat allekirjoittaneet MaRa, Elintarviketeollisuusliitto ja Päivittäistavarakauppa työ- ja elinkeinoministeriön, maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön kanssa.
 

Miten liityn mukaan?

Yritys liittyy sitoumukseen Sitoumus 2050-sivustolla. Sivustolla on ohjeet liittymiseen.

Liittymisen yhteydessä Motivan helpdesk-palvelu käy yrityksen kanssa läpi tavoitteet ja toimet, joilla niihin tähdätään.

 

Lue lisää 

MaRan materiaalitehokkuus-sivu

Tiedote: Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksen uusi kausi käynnistyy – ravintola-ala mukaan

 

 

Lue myös

MaRa mukaan muovipakkausten vähentämistä koskevaan Green Deal-sopimukseen