Vuoropuhelua uudesta yhteistoimintalaista, webinaari

Mitä muutoksia lakiin tuli ja mitä tarkoittavat muun muassa jatkuva vuoropuhelu ja muutosneuvottelut?


Tapahtuman päivämäärä: 

11.03.2022  - 11.03.2022

Tapahtuman ajankohta: 

10:00 - 12:00

Tapahtumapaikka: 

Webinaari

Hinta: 

Jäsenhinta 75 € + alv 24 %

Lisätietoja: 

Sähköposti: 

tilaisuudet@mara.fi

Ilmoittaudu viimeistään: 

08.03.2022 23:00:00

Työnantajan ja henkilöstön väliset yhteistoimintaan liittyvät neuvotteluvelvoitteet ovat tulleet monelle työnantajalle tutuiksi kuluneiden parin vuoden aikana. On hyvin tiedossa, että harkittavista lomautustarpeista ja irtisanomisista tulee neuvotella tietyn prosessin ja aikataulujen mukaan ennen päätöksentekoa.

Yhteistoimintalaki on kuitenkin kokonaisuudessaan paljon muuta kuin työvoiman vähentämisen menettelytapaa määrittävä laki. Lakiin on kirjoitettu arvokkaita tavoitteita ja menettelytapoja, joilla pyritään parantamaan yrityksen toiminnan tuloksellisuutta, työhyvinvointia, tiedonkulkua ja henkilöstön vaikutusmahdollisuuksia. Lain tarkoituksena on edistää työpaikoilla toimintakulttuuria, jossa työnantaja ja henkilöstö toimivat yhteistoiminnan hengessä toistensa oikeuksia ja velvollisuuksia kunnioittaen, ottaen samalla huomioon toistensa edut.

Uusi yhteistoimintalaki on tullut voimaan 1.1.2022 lukien. Tule kuuntelemaan mitä muutoksia lakiin tuli ja mitä tarkoittavat muun muassa jatkuva vuoropuhelu ja muutosneuvottelut.

Webinaari:
Koulutus toteutetaan webinaarina. Osallistujilla on mahdollisuus esittää koulutuksen aikana kysymyksiä. Webinaari myös nauhoitetaan ja nauhoite on katsottavissa koulutukseen ilmoittautuneille maaliskuun loppuun asti. Voit näin ollen ilmoittautumalla hankkia webinaarin katseluoikeuden vaikka et pääsisi osallistumaan tilaisuuteen sen varsinaisena järjestämisajankohtana.

Kenelle:
Koulutus on suunnattu vähintään 20 henkilöä työllistävien yritysten edustajille, henkilöstöhallinnon ammattilaisille sekä sellaisille työnantajan edustajille ja esimiehille, jotka joutuvat työssään soveltamaan yhteistoimintalakia. Koulutus keskittyy lain muutoksiin ja osallistujilla tulisi olla halussaan aiemman yhteistoimintalain peruskäsitteet.

Kouluttajat:
Kouluttajina toimivat MaRan työmarkkinalakimiehet Sami Nisametdin ja Tuuli Saramo.

Peruutukset:
Jos osallistuminen peruutetaan viimeisen peruutuspäivän (9.3.) jälkeen, on veloitus puolet kurssin hinnasta. Mikäli osallistuminen peruutetaan 2 päivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen, tai jää kokonaan peruuttamatta, veloitetaan koko kurssimaksu.

Kurssi toteutetaan, mikäli osanottajia on riittävästi. MaRa ilmoittaa peruuntumisesta osanottajille viimeistään 5 päivää ennen kurssia. Peruutuksen sattuessa MaRa ei vastaa ilmoittautuneiden mahdollisista kuluista.