Vertaistukiryhmä Seinäjoki

Poikkeuksellisen stressin käsittely


Tapahtuman päivämäärä: 

05.10.2021  - 05.10.2021

Tapahtuman ajankohta: 

12:00 - 13:30

Tapahtumapaikka: 

Hotelli Alma, Ruukintie 4, Seinäjoki

Hinta: 

Osallistuminen € + alv 24 %

Lisätietoja: 

Sähköposti: 

tilaisuudet@mara.fi

Ilmoittaudu viimeistään: 

28.09.2021 00.00.00

MaRa järjestää kriisiapua koronakriisin ja rajoitustoimien uuvuttamille jäsenyrittäjilleen ja jäsenyritysten johtohenkilöille. Vertaistukiryhmää vetää Pihlajalinnan työterveyspsykologi Henna Salovaara.
Vertaistukiryhmissä:

  • tutustutaan toisiin, joilla on kokemusta samanlaisista vaiheista poikkeusoloissa, kuin itsellä
  • käydään läpi sitä, mistä ollaan nyt pääsemässä eteenpäin, tunnistetaan kuinka loogista ja yhteistä on ollut ajatella ja tuntea, kuten tässä roolissa olevat ovat ajatelleet ja tunteneet
  • jutellaan selviytymiskeinoista niiden kanssa, jotka puhuvat samaa kieltä; hahmotellaan tulevaisuutta, jossa asiat ovat jälleen yrittäjävoimin hallittavissa
  • kokoontuminen kestää 1,5h (ohjatun keskustelun jälkeen osallistujat voivat halutessaan jäädä jatkamaan yhdessäoloa aikataulujen puitteissa)
  • kokoontumisen päätteeksi sovitaan seuraavasta askeleesta (esim. seuraava yhteinen kokoontuminen)

Työterveyspsykologi Henna Salovaara soittaa viimeisellä viikolla ennen ryhmän kokoontumista kaikille ryhmään ilmoittautuneille. Keskustelussa arvioidaan osallistujan saamat hyödyt vertaistukiryhmästä sekä arvioidaan mahdollisten muiden tukitoimien tarve sekä annetaan neuvontaa ja ohjausta näiden piiriin hakeutumisesta. Varmistetaan samalla, että ryhmä koostuu aidosti vertaisista.

Ryhmät ovat avoimia kaikille MaRan jäsenyrittäjille ja yritysten johtoon kuuluville. Vertaisryhmiin osallistuminen on osallistujille maksutonta, sillä MaRa kattaa ryhmien toiminnasta aiheutuvat kustannukset.