Vuoden Tarjoilija - ja Vuoden Kokki -finalistit vuodelle 2023 ovat selvillä. Maanantaina 24.4. järjestetyissä semifinaaleissa valittiin kahdeksan tarjoilijaa ja kahdeksan kokkia kisaamaan ravintola-alan suomenmestaruuksista.

Vuoden Tarjoilija -semifinalistien kilpailutehtäviin kuului kattaus ja menun tarjoilu sekä klassikkococktailien valmistusta. Yleisön edessä suoritettu tehtävä testasi muun muassa kilpailijoiden rypälelajikkeiden tuntemusta.

– Vuoden Tarjoilija -kilpailu sujui tänään todella hyvin ja kilpailu oli erittäin tasainen. Kolmella eri tehtävällä saimme kuitenkin näkymään eroavaisuuksia kilpailijoiden välillä. Oli ihana huomata, että meillä oli 12 aivan upeaa asiakaspalvelun ammattilaista kisaamassa. Tänään nähtiin onnistumisia ja muutamia epäonnistumisia, mutta kisafiilis oli kaiken kaikkiaan koko porukalla erittäin hyvä, Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Miia Sironen summaa.

Vuoden Tarjoilija 2023 -finalistit
Joona Finni – Sataman Viilu
Janika Tiensuu – Ravintola Fiasco?
Jeremias Salonen – Freelancer
Kirsi Seppänen – Ravinteli Bertha
Leeni Hyvärinen – Maaemo
Katri Hautakangas – Ravintola Pöllöwaari
Outi Tölli – Freelancer/Financier Group Oy
Alma Syrjänen – Ravintola Luoto

 

Vuoden Kokki -kilpailijoiden tehtävänä oli semifinaaleissa valmistaa pääruoka-annos kuorellisesta kampasimpukasta. Termistötietoutta selvitettiin kirjoitustehtävällä ja raaka-aineiden käsittelytehtävä kamppailtiin live-yleisön edessä ostereiden avaamisella ja tarjottavaksi valmistelulla.

Vuoden Kokki 2023 finalistit 
Ville Korhonen – Ravintola Savoy
Mikko Pakola – Ravintola Smör
Johan Kurkela – Freelancer
Simon Selin – Restaurant HEJM/Restaurant FRÖJ
Simo Harrivaara – Harrydanger
Kim Mustonen – Havu Kitchen & Bar
Benjam Papp – Palace Restaurant
Ville Neulanen – Alchemist


Ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskisojen finaali kamppaillaan lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa Viini- ja Ruokamessuilla.