Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun on voittanut Henna Kolehmainen Ravinteli Huberista Tampereelta. Vuoden Kokki 2021 -kilpailun on voittanut Kim Päivästö helsinkiläisestä Ravintola Inarista. Ruoanlaiton ja salipuolen ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut käytiin Helsingin Messukeskuksessa 29.–30.10.

Vuoden Tarjoilija 2021 Henna Kolehmainen kertoo olevansa iloisesti yllättynyt kilpailun voitosta ja odottavansa innolla tulevaa edustusvuotta.

– Olo on edelleen hämmentynyt. Kun palkintojenjakotilaisuudessa pronssimitali oli mennyt Matias Pietariselle ja hopea Joonas Heinolle, en todellakaan odottanut kuulevani omaa nimeäni. Jatkan edelleen prosessointia, että ymmärrän tämän tilanteen todeksi, Kolehmainen sanoo.

Kolehmainen odottaa jännittävää vuotta.

– Olin mukana Vuoden Tarjoilija -kisassa nyt toista kertaa, vuonna 2019 putosin pois semifinaalivaiheessa. Odotan nyt tapaavani paljon uusia ihmisiä ja saavani uusia kokemuksia.

Myös Vuoden Kokille 2021 Kim Päivästölle kilpailu oli tuttu entuudestaan. 

– Tämä oli kolmas kerta, kun osallistuin Vuoden Kokki -kisaan ja nyt pääsin toista kertaa mukaan finaaliin. Nyt on hyvä fiilis. Voitto tuli minulle yllätyksenä, sillä finaalin ensimmäisen päivän suoritukseni ei ollut niin vahva, Päivästö arvioi.

Vuoden Tarjoilija- ja Vuoden Kokki -kilpailujen pääjärjestäjänä toimii Wihuri Metro-tukku yhdessä laajan yhteistyöverkoston kanssa. Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja palkittiin MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 apurahalla ja Vuoden Kokki -kilpailun voittaja Suomen Messusäätiön 10 000 euron apurahalla. Apurahojen tarkoituksena on edesauttaa voittajien ammatillista kehittymistä. Seuraavan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

Ensi vuonna kilpailut käydään Viini & Ruoka 2022 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.  


Kuva: Vuoden Kokki & Vuoden Tarjoilija