Verohallinto aloittaa kevään aikana satojen ruokaravintoloiden verovalvonnan. Verohallinto kertoo tiedotteessaan kohdistavansa verotarkastukset ja muut valvontatoimet pääasiassa pieniin ja keskisuuriin pizzerioihin ja kebab-ravintoloihin. Valvonta kestää vuoden 2024 loppuun.

Verohallinnon valvonnan tavoitteena on varmistua siitä, että kaikki hoitavat velvoitteensa asianmukaisesti. Verohallinto valitsee valvottavat kohteet oman riskianalyysinsä perusteella. Kriteerit ovat samat valtakunnallisesti.

− Vertaamme muun muassa eri maksunvälittäjiltä saamiamme tietoja niihin myyntilukuihin, jotka ravintola on ilmoittanut Verohallinnolle. Verotarkastuksen kohteeksi valikoituu yrityksiä, joissa meille ilmoitetut tiedot poikkeavat maksuvälittäjiltä saamistamme tiedoista. Olemme käyneet läpi myös kuluttajilta meille tulleita ilmiantoja ja huomioimme myös ne kohdevalinnassa, apulaisjohtaja Tarja Valsi kertoo.

Pizza- ja kebab-ravintolat ovat valvonnassa erityishuomion kohteena, koska verohallinnon selvityksen mukaan veroja kiertävä ravintola on tyypillisesti pieni tai keskikokoinen anniskeluravintola tai kebab- tai pizzeriaravintola.

 

Verohallinnon tiedote