Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää perjantaina 15.10. klo 15.30 Koronapassi käyttöön -verkkotilaisuuden. Koronapassi on todennäköisesti mahdollista ottaa käyttöön lauantaina 16.10. ja käyttöönotto saattaa vaikuttaa heti viikonloppuna etenkin ravintola- ja tapahtuma-alan toimintaan.

Suomessa koronapassina toimii EU:n koronatodistus, joka on saatavilla Omakannasta. Koronatodistus luetaan sovelluksella, joka tulee STM:n mukaan saataville Applen ja Googlen sovelluskauppoihin perjantaina klo 16.30 jälkeen.  

Jos ravintola ottaa koronapassin heti viikonloppuna käyttöön, tulee asiakkailla olla mukanaan älypuhelimeen ladattu tai tulosteena oleva koronatodistus ja ravintolassa koronatodistuksen tarkastajalla puhelimeensa ladattuna koronatodistuksen lukijasovellus.

Koronapassi käyttöön -tilaisuutta voi seurata alla olevasta linkistä. Katsojat voivat lähettää viestejä ja kysymyksiä kirjallisesti Viestit-osioon.

Koronapassi käyttöön -tilaisuus (videonet.fi)

 

Koronapassi käyttöön -tilaisuuden ohjelma

  • Tilaisuuden avaus ja tilannekatsaus koronapassista (Minna Saario, STM)
  • Aluehallintovirastojen rooli (Oona Mölsä, AVI)
  • Omakannan koronatodistus koronapassina (Mia Mustonen, KELA)
  • Koronatodistuksen lukijasovellus ja sen käyttö sekä sovelluksen tuki ja ohjeistus (Mika Pihlajamäki THL ja Sami Köykkä Solita)
  • Yleisön kysymykset