Talous ja nuoret TAT ja elinkeinoelämä järjestää torstaina 19.8. vuosittaisen kutsuseminaarin opettajankouluttajille. Vuoden 2021 teemana on kestävän kasvun tekijät.

Ilmasto on lämmennyt odotettua nopeammin ja vaikutukset ovat havaittavissa kaikilla alueilla maapallolla. Kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n (Intergovernmental Panel on Climate Change) elokuun alussa 2021 julkaisema ilmastoraportti esittää uusia arvioita siitä, mitä jo puolentoista asteen lämpenemisestä seuraa maailmanlaajuisesti.

–  Mittavien tulevaisuuden haasteiden edessä vuoropuhelu opetuksen kehittäjien ja elinkeinoelämän välillä on todella tärkeää. Opettajan työssä tiedon hankkiminen ja välittäminen ovat kaksi keskeistä asiaa, johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen Talous ja nuoret TATista arvioi.

Matkailu- ja ravintola-ala mukana vuoropuhelussa

MaRa on mukana järjestämässä OK!Akatemian kutsuseminaaria ja jakaa Talous ja nuoret TATin näkemyksen kestävän kasvun teemaan liittyvän  vuoropuhelun tärkeydestä.

–  Matkailu- ja ravintola-ala tekee työtä kestävän kasvun eteen niin ympäristöasioiden kuin sosiokulttuuristen ja taloudellistenkin osa-alueiden osalta, MaRan koulutuspoliittinen asiantuntija Minna Halmetoja korostaa.

Ravintolakolmio-konserni esittelee mara-alan näkökulmia

Kutsuseminaarissa opettajankouluttajat pääsevät tutustumaan virtuaalisesti eri toimialojen johtaviin yrityksiin ja käymään keskustelua kestävän kasvun tekijöistä sekä tulevaisuuden haasteista, mahdollisuuksista ja osaamistarpeista. MaRa organisoi mara-alan yritysesittäytymisen OK!Akatemiassa tänä vuonna yhdessä Ravintolakolmio-konsernin kanssa.

– Kestävän kasvun teema on yrityksellemme erittäin tärkeä. On ilo esitellä opettajankouluttajille, miten kestävä kasvu huomioidaan esimerkiksi yli 40-vuotiaan perheyrityksemme toimintakulttuurissa. Yrityksemme alkuperäiset arvot muun muassa näkyvät edelleen vahvasti toiminnassamme ja suhteessamme asiakkaisiin, henkilökuntaan ja yhteistyökumppaneihin, Ravintolakolmio-konsernin toimitusjohtaja Jenni Keskinen kertoo.

OK!Akatemia järjestetään tänä vuonna 12. kertaa.