Gastro Helsinki on sopinut yhteistyökumppanuudesta MaRan kanssa. Pääyhteistyökumppanina MaRa muun muassa tuottaa messuille ohjelmaa sekä tarjoaa jäsenilleen tietoa tapahtumasta ennakkoon. Gastro Helsinki järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.3.2024.

Gastro-messujen missiona on horeca-toimialan tukeminen. Yhteistyökumppanuuden myötä ravintola-alaan liittyvät puheenaiheet tulevat entistä vahvemmin esille tapahtumassa. Gastroa kehitetään vahvasti kohtaamispaikaksi, jossa alan ammattilaiset ja päättäjät voivat keskustella ajankohtaisista aiheista ja tulevaisuuden kehityssuuntauksista.

– Gastro on tärkeä tapahtuma koko ravintola-alalle. Se on merkittävä paikka esitellä palveluita ja verkottua muiden alalla toimivien kanssa, minkä lisäksi Gastron yhteydessä voimme nostaa esille tärkeitä puheenaiheita julkiseen keskusteluun, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.   

Ravintola-ala on kokenut myllerryksiä viimeisten vuosien aikana. MaRan kesäkuun lopulla julkaiseman jäsenkyselyn mukaan alan tulevaisuuden näkymät ovat kuitenkin positiiviset.

– Lähes puolet matkailu- ja ravintola-alan yrityksistä odottaa tällä kesäkaudella ainakin jonkin verran parempaa liikevaihtoa viime vuoden kesään verrattuna, ja reilu viidennes odottaa liikevaihdon pysyvän ennallaan. Myös kevät meni myönteisissä merkeissä: huhtikuussa alan yritysten myynnin määrä oli keskimäärin 7 prosenttia suurempi kuin vuonna 2019, Lappi kertoo.