Hartwall on avannut autetaanravintoloita.fi-alustan, jonka kautta ravintolat voivat myydä lahjakortteja kuluttajille. Autetaanravintoloita.fi on avoin kaikille ravintoloille. Ravintolat saavat lahjakorttimyynnin tulot välittömästi itselleen.

– Ravintolat ovat tällä hetkellä syvässä taloudellisessa ahdingossa. Haluamme auttaa ja kokosimme osaajat yhteen: tuloksena on autetaanravintoloita.fi. Toivomme, että siitä on apua mahdollisimman monelle yrittäjälle: etenkin niille, joilla ei ole mahdollisuutta perustaa omaa verkkokauppaa, kertoo Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen.

Alustan tavoitteena on saada ravintoloille tuloja jo ennen kuin ovet voidaan avata yleisölle, ja houkutella väkeä ravintoloihin heti, kun se on taas mahdollista. Samalla muistutetaan ihmisiä omien lempiravintoloiden olemassaolosta. Hartwallin mukaan alusta pidetään auki niin kauan kuin tarve vaatii.

Ravintolat voivat ilmoittautua mukaan ja aloittaa omien lahjakorttien myymisen.  Hartwall ei peri maksuja palvelun käytöstä ravintoloilta vaan luovuttaa alustan vapaaseen käyttöön. Maksuliikenteestä vastaa OP-ryhmään kuuluva Checkout Finland. Alustan hallinnointikuluja varten veloitetaan 5,5 % myydyistä summista, ja summa menee kokonaisuudessaan alustaa ylläpitävälle Helppari Oy:lle.  Oletus on, että moni ostaa vierailullaan myös muuta lahjakortin käyttämisen lisäksi. Jokainen ravintola voi itse päättää mille tuotteille ja minkä suuruisia lahjakortteja laittaa myyntiin, ja lahjakortit ovat voimassa vuoden loppuun saakka.  

Lisätietoja saa laittamalla viestiä osoitteeseen autetaanravintoloita@hartwall.fi. 

Alustalle voi rekisteröityä täällä