Ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskisojen finalistit on valittu. Korkeatasoisten semifinaalien jälkeen finalistit suuntaavat katseensa kohti lokakuussa siintävää finaalia, joka kilpaillaan Helsingin Messukeskuksessa Viini & Ruoka -messuilla.
Vuoden Tarjoilija -kilpailussa vietetään tällä kertaa juhlavuotta, sillä haussa on kymmenes Vuoden Tarjoilija! Tuleva voittaja palkitaan MaRan Henrik Bitten Säätiön 10 000 euron apurahalla oman ammattitaidon kehittämistä varten. Tuleva Vuoden Kokki palkitaan Suomen Messusäätiön 10 000 euron apurahalla. Edustusvuoden aikana voittajat pääsevät myös tekemään yhteistöitä alan toimijoiden kanssa.
Vuoden Tarjoilija 2022 finalistit
Emilia Salminen – Ravintola Pöllöwaari/Jyväskylä
Kelvin Tse – Ravintola Pastis/Helsinki
Joonas Heino – Peloton Cycling Eatery/Helsinki
Egle Allikivi – Ravintola Maritori/Helsinki
Kirsi Seppänen – Ravinteli Bertha/Tampere
Katriina Suominen – Palace Restaurant/Helsinki
Natasha Henriksson – Restaurant FRÖJ/Vaasa
Outi Tölli – Palace Restaurant/Helsinki
Vuoden Kokki 2022 finalistit
Miika Keskitalo – Ravinteli Vintti/Hämeenlinna
Janne Keskevaari – Ravintola Grön/Helsinki
Jonathan Slotte – Palace Restaurant/Helsinki
Ville Neulanen – Ravintola Smör/Turku
Simon Selin – Restaurant HEJM/Vaasa
Markus Rydenfelt – Ravintola Kielo/Joensuu
Tobias Malm – Restaurant HEJM/Vaasa
Kim Mustonen – Restaurant AOC/Kööpenhamina