Suomen tarjoilija- ja kokkiopiskelijat ovat menestyneet Reykjavikissa Islannissa järjestetyissä pohjoismaisissa oppilaskilpailuissa. Tarjoilijat saivat hopeaa ja kokit pronssia.

Nordic Championship for Cook and Waiter Apprentices järjestettiin 23.-24.4. Reykjavikissa Islannissa. Kilpailun teemana oli tänä vuonna Go Green. Suomi menestyi upeasti, tarjoilijat tulivat hopealle ja kokit saivat pronssia. Tarjoilijoiden kilpailussa voiton vei Tanska ja kokkien kilpailussa Norja.

Suomen kokkien joukkueessa kilpailivat Perhon kasvatit Lari Haili (kuvassa vasemmalla) ja Rohat-Sebastian Hirvonen (kuvassa keskellä). Experttinä/joukkueenjohtajana toimi valmentaja Antti Porna.

Lari Haili työskentelee Viinibaari Apotekissa Helsingissä ja Rohat-Sebastian Hirvonen Ravintola Glassissa Helsingissä.

Tarjoilijoiden Niina Haka (kuvassa oikealla) opiskelee Gradiassa ja on töissä Jalo Kitchen & Lounchissa Jyväskylässä. Leila Karhunen (kuvassa vasemmalla) on opiskellut Turun ammatti-instituutissa ja hän työskentelee Ravintola Mamissa Turussa. Tarjoilijoiden experttinä/joukkueenjohtajana toimi Tuija Auramo Jyväskylän Gradiasta. Lähivalmentajia olivat Niina Vahtera Turun ammatti-instituutista ja Raisa Cantos Gradiasta.

Tarjoilijoiden pätevyyttä mitattiin muun muassa pöydän kattamisessa, viinien tunnistuksessa, viinin ja ruoan yhdistämisessä, kukka-asetelmien ja cocktailien teossa sekä liekittämisessä.

Kokkikilpailijat osoittivat taitonsa suunnittelemalla ja toteuttamalla kaksi eri ateriakokonaisuutta. Molemmilla oli lisäksi teoriatesti.​​​​

Pohjoismaiset oppilaskilpailut on järjestetty 1980-luvulta lähtien ja mukana ovat kaikkien pohjoismaiden edustajat.  Kilpailijoiden yläikäraja on 23 vuotta. Osallistujat valitaan kansallisissa mestaruuskilpailuissa ja he ovat joko kohta valmistuvia tai vastavalmistuneita opiskelijoita ja potentiaalisia ravintola-alan huippuammattilaisia.

Kilpailujen tarkoituksena on tuoda esiin pohjoismaista osaamista ja ammattitaitoa sekä nostaa ravintola-alan arvostusta. Oppilaskilpailujen järjestämisestä vastaavat pohjoismaiset matkailu- ja ravintola-alan työnantajajärjestöt, Suomessa MaRa.