Ruokapalvelujen tuottamiseen haetaan uusia ratkaisuja Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailulla. Kilpailu järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa.

Yritykset voivat osallistua kilpailuun olemassa olevalla tai kehitteillä olevalla innovatiivisella ruokamatkailutuotteella. Kilpailu ei kuitenkaan ole raaka-aine- tai elintarvikekilpailu, kertoo maa- ja metsätalousministeriö tiedotteessaan.

– Ruokamatkailukilpailulla saadaan näkyväksi sitä kehittämistyötä, joita yrityksissämme on vuosien varrella tehty. Paikallisen ruuan tarjonta ja alueellisen ruokakulttuurin esiintuonti on ruokamatkailun ydintä ja ruuan sekä matkailun liitto vahvistuu muutenkin koko ajan. Tämä luo hyvinvointia koko yhteiskuntaan. Ruokamatkailun kautta saamme vahvistettua myös maakuvaamme, kilpailuraadin puheenjohtaja Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä toteaa.

Kilpailuun voi osallistua 18.3.2021 asti.

Kilpailun finalistit valitaan ja julkistetaan kesäkuussa.  Kilpailun voittaja julkistetaan Helsingissä 16.9.2021. Ruokamatkailukilpailun voittaja palkitaan 3 000 euron tuotekehitysrahalla.

 

MMM:n tiedote