MaRan toimistolla on tapahtumassa suuria muutoksia kahden pitkäaikaisen työntekijän eläköitymisen vuoksi. Vitriinin toimituspäällikkö Irkka Honkakumpu jää eläkkeelle toukokuussa ja työmarkkinajohtaja Eero Lindström elo-syyskuussa.

Irkka Honkakumpu aloitti Vitriinin toimittajana vuonna 1986, joten hän on päässyt seuraamaan alan kehitystä näköalapaikalta peräti viidellä vuosikymmenellä.

Vitriini on tuona aikana muuttunut hotelli- ja ravitsemisalan yksityisen sektorin äänitorvesta moniääniseksi ja monille uusille toimialoille laajentuneeksi ammatti- ja järjestölehdeksi. Laajentumisen myötä myös aiheiden kirjo ja eri sektoreiden edunvalvonnalliset aiheet ovat kasvattaneet osuuttaan lehdessä.

– Vaikka tekniikka ja asiat ovat menneet harppauksin eteenpäin, ala sinänsä ei ole pohjimmiltaan muuttunut. Matkailu- ja ravintola-alalla palveluita on tuotettu aina ihmiseltä ihmiselle, Honkakumpu kuvailee kehitystä. 

Eero Lindström aloitti työt MaRaa edeltäneessä SHR:ssä vuonna 2002. Hän toimi ensin työmarkkinalakimiehenä ja vuodesta 2006 alkaen työmarkkinajohtajana. Ennen SHR:ää edunvalvontakokemusta karttui Palvelutyönantajia edeltäneen Liiketyönantajain Keskusliiton palveluksessa.

– Työ on ollut todella mielenkiintoista, vaihtelevaa ja haasteellista, mutta kun takana on 30 vuotta työnantajaedunvalvontaa, tuntuu nyt sopivalta hetkeltä jäädä eläkkeelle, Lindström perustelee ratkaisuaan.

Irkka Honkakumpu ja Eero Lindström jättävät isot saappaat täytettäviksi MaRan organisaatiossa paitsi asiantuntemuksensa ja tinkimättömän sitoutumisensa vuoksi myös työyhteisön pidettyinä tukipilareina.

Irkka Honkakummun haastattelun voit lukea Vitriinin 3/21-numerosta.