Yritykset ja henkilöasiakkaat voivat hakea keskiviikosta 21. huhtikuuta alkaen lisäaikaa verojen maksuun normaalia kevyemmin ehdoin, kertoo Verohallinto tiedotteessaan. Tavoitteena on helpottaa erityisesti yritysten maksuvaikeuksia.

Valtiovarainministeriö valmistelee parhaillaan muutosta viivästyskorkoa koskevaan lakiin ja samassa yhteydessä Verohallinto helpottaa maksujärjestelyn ehtoja. Helpotettu maksujärjestely tuo asiakkaille seuraavat helpotukset:

• lisäaikaa jo maksujärjestelyssä olevien verovelkojen maksuun
• mahdollisuus lisätä uusia veroja jo voimassa oleviin maksujärjestelyihin
• verovelan viivästyskorko alenee tilapäisesti 7 prosentista 2,5 prosenttiin.

Maksujärjestelypyyntö keskeyttää Verohallinnon perintätoimenpiteet, kunnes asia on ratkaistu.

Helpotettua maksujärjestelyä voi hakea 31. elokuuta asti. Verohallinto alkaa hyväksyä maksujärjestelypyyntöjä, kun lainmuutos alennetusta viivästyskorosta tulee voimaan.

– Hakemus kannattaa kuitenkin tehdä mahdollisimman nopeasti, jos tarve on. Näin välttyy siltä, että verot menevät ennen hakemuksen tekoa ulosottoon. Jos veroja on ulosotossa, helpotettua maksujärjestelyä ei voi hakea, ylitarkastaja Timo Helin Verohallinnosta sanoo.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kun pyyntö on käsittelyssä, maksujärjestelyyn liittyviä veroja ei lähetetä ulosottoon eikä yrityksen verovelkaa julkaista verovelkarekisterissä tai protestilistalla.

 

Verohallinnon tiedote