Ravintoloiden Teoston live- ja äänite musiikinkäyttölupien (kiinteä- tai prossa) vuositasaus lähestyy. Vuoden 2022 kuukausi-ilmoitukset vahvistetaan Teoston verkkopalvelussa. Viimeinen ilmoituspäivä 2022 laskutusta varten on 15.1.2023.


Tasauslaskutus Kiinteä live- ja Kiinteä äänite -lupatuotteessa

Kiinteä live – lupatuotteessa livetapahtumat laskutetaan tapahtumien lukumäärästä vuoden alussa annetun arvion mukaisesti (hinnastojen hintakategoria XS–L).  Seuraavan vuoden tammikuussa tarkistetaan, vastasiko annettu arvio koko vuoden aikana järjestettyjen livetapahtumien lukumäärää. Lopullinen tapahtumakohtainen hinta määräytyy Teostolle verkkopalvelussa ilmoitettujen ja vahvistettujen tapahtumien lukumäärän mukaan. Ero annetun arvion ja toteutuneiden tapahtumien lukumäärässä voi johtaa tasauslaskuun, joka on joko hyvitys- tai lisälasku.

Kiinteässä äänite - luvassa (DJ-keikat ja disko- ja karaoketapahtumat) on käytössä tasauslaskutus vastaavalla tavalla kuin liveluvassa.  

 

Tasauslaskutus Prossa-tuotteissa

Prossatuotteissa (äänite ja live) korvausprosenttiin vaikuttaa ravintolassa järjestettyjen ko. tapahtumien määrä (hinnastojen hintakategoria XS–L). Laskutettava prosenttikorvaus määräytyy tapahtumien määrästä annetun arvion perusteella, joka tarkistetaan seuraavan vuoden tammikuussa. Ero arvion ja toteutuneiden tapahtumien lukumäärässä voi johtaa tasauslaskuun, joka on joko hyvitys- tai lisälasku.

 

Tasauslaskutuksesta tarkemmin Teoston sivuilla