Uutisarkisto 2019

EK: Kesätyöpaikkoja hyvin tarjolla

Euroopan vihreän kehityksen ohjelma julki

European Green Deal -ohjelmassa esitetään entistä kunnianhimoisempia toimia ilmastoon, ympäristöön ja biodiversiteettiin liittyen.

MaRa kannustaa jäsenyrityksiään mukaan Vastuullinen kesäduuni 2020 -kampanjaan

Kesätyön tarjoaminen on hyvä tapa vaikuttaa nuorten valintoihin ja rakentaa vetovoimaista mielikuvaa matkailu- ja ravintola-alasta

Vuoden Kokki 2020 -kilpailun hakuaika päättyy 19.1.2020!

Kilpailu järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla 12.–13.3.2020. Samassa tapahtumassa järjestetään myös Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailu.

Veikkaus: Peliautomaattien vähentäminen alkuun tammikuussa

Jatkossa missään myyntipaikassa ei ole seitsemää automaattia enempää.

EK:n yrittäjyysbarometri: Työllisyyskasvu hidastuu

Ruokavirasto: Tarkkuutta elintarvikkeiden suojattujen nimien käyttöön

Nimien käytössä on ilmennyt paljon puutteita. Esimerkiksi feta-sanaa käytetään virheellisesti yleisnimenä.

Eurooppalaisilta kattojärjestöiltä yhteislausunto alustataloudesta – "Yhdenmukaiset pelisäännöt toimialalle"

HOTREC ja EFFAT uusivat yhteisen lausuntonsa alustatalouden toiminnasta 29.11.2019 Brysselissä.

Matkailu- ja ravintola-alalle tiekartta vähähiilisyyteen

Toimialan tiekartta sisältää hotellit, ravintolat, ulkohuvipuistot ja hiihtokeskukset.

EK: Hiilineutraalia Suomea vuoteen 2035 mennessä kannattaa 63 prosenttia suomalaisista

Kyselytutkimuksen mukaan 76 prosenttia kannattaa työluvan nopeutettua viikon menettelyä ulkomaalaisille asiantuntijoille.