Uutisarkisto 2019
EK: Kesätyöpaikkoja hyvin tarjolla
13.12.2019
Euroopan vihreän kehityksen ohjelma julki
11.12.2019
European Green Deal -ohjelmassa esitetään entistä kunnianhimoisempia toimia ilmastoon, ympäristöön ja biodiversiteettiin liittyen.
MaRa kannustaa jäsenyrityksiään mukaan Vastuullinen kesäduuni 2020 -kampanjaan
10.12.2019
Kesätyön tarjoaminen on hyvä tapa vaikuttaa nuorten valintoihin ja rakentaa vetovoimaista mielikuvaa matkailu- ja ravintola-alasta
Vuoden Kokki 2020 -kilpailun hakuaika päättyy 19.1.2020!
9.12.2019
Kilpailu järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla 12.–13.3.2020. Samassa tapahtumassa järjestetään myös Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailu.
Veikkaus: Peliautomaattien vähentäminen alkuun tammikuussa
4.12.2019
Jatkossa missään myyntipaikassa ei ole seitsemää automaattia enempää.
EK:n yrittäjyysbarometri: Työllisyyskasvu hidastuu
4.12.2019
Ruokavirasto: Tarkkuutta elintarvikkeiden suojattujen nimien käyttöön
4.12.2019
Nimien käytössä on ilmennyt paljon puutteita. Esimerkiksi feta-sanaa käytetään virheellisesti yleisnimenä.
Eurooppalaisilta kattojärjestöiltä yhteislausunto alustataloudesta – "Yhdenmukaiset pelisäännöt toimialalle"
2.12.2019
HOTREC ja EFFAT uusivat yhteisen lausuntonsa alustatalouden toiminnasta 29.11.2019 Brysselissä.
Matkailu- ja ravintola-alalle tiekartta vähähiilisyyteen
21.11.2019
Toimialan tiekartta sisältää hotellit, ravintolat, ulkohuvipuistot ja hiihtokeskukset.
EK: Hiilineutraalia Suomea vuoteen 2035 mennessä kannattaa 63 prosenttia suomalaisista
20.11.2019
Kyselytutkimuksen mukaan 76 prosenttia kannattaa työluvan nopeutettua viikon menettelyä ulkomaalaisille asiantuntijoille.
Yritysten jatkajiksi tarvitaan lisää nuoria
7.11.2019
Hiihtokeskusalan ja ohjelmapalvelualan TES-neuvottelut jatkuvat ensi viikolla
6.11.2019
Matkailu- ja ravintola-alan suhdannenäkymät varovaisia
30.10.2019
Suomalaisyritykset arvioivat suhdannetilanteen hiipuneen syksyn aikana kaikilla päätoimialoilla.
Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailun hakuaika käynnissä 30.11. asti!
15.10.2019
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO järjestää ravintola-alan saliammattilaisten suomenmestaruuskilpailun Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 12.–13.3.2020.
MaRa: Polttoaineiden veronkorotukset heikentävät entisestään kotimaanmatkailun hintakilpailukykyä
27.9.2019
Liikenteen verotuksen kiristäminen kotimaassa ei vähennä päästöjä, jos suomalaisten ulkomaanmatkailu kasvaa tämän vuoksi entisestään.