Veikkaus on tarkentanut hajasijoitettujen peliautomaattien vähentämisperusteita. Peliautomaattien kokonaismäärää lasketaan 15 000:een ensi vuoden loppuun mennessä.

Veikkauksen myyntijohtaja Marko Peltokorven mukaan jatkossa yhdessäkään myyntipaikassa ei ole seitsemää automaattia enempää.

Peliautomaattien kokonaismäärä on tällä hetkellä noin 18 500 kappaletta. Arvioiden mukaan tulevat vähennykset kohdistuisivat noin kolmannekseen Veikkauksen myyntipaikkaverkostosta eli lähes 2 200 myyntipaikkaan.

Seitsemän peliautomaatin enimmäismäärä koskee hypermarketteja sekä liikenne- ja huoltoasemia, joissa on tähän saakka saattanut olla toistakymmentäkin peliautomaattia. Kaikkien muiden myyntipaikkojen – muun muassa pienempien kauppojen, kioskien ja ravintoloiden – enimmäismäärä laskee viiteen peliautomaattiin.

Veikkauksen mukaan myyntipaikkaverkostossa tapahtuu jatkuvasti runsaasti kumppanilähtöisiä muutoksia, joten tarkkojen alueellisten vähennysten arviointi on tässä vaiheessa mahdotonta. Samasta syystä johtuen vähentäminen ei tapahdu tasaisesti vuoden aikana. Veikkaus on hyvissä ajoin yhteydessä myyntipaikkaan, kun muutoksen ajankohta lähestyy.

 

Veikkauksen tiedote