Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Ajankohtaista

12.02.2016 I TIEDOTTEET
Anniskelun arvonlisäveron alentaminen paras tapa ohjata kulutusta ravintoloihin

Matkailu- ja ravintola-ala kiittää perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan esitystä alkoholilain uudistamiseksi. Esitys vähentää sääntelyä merkittävästi. Kyseessä on toistaiseksi suurin ravintola-alan hallinnollista taakkaa vähentävä uudistus. Hallituksen tavoite siirtää alkoholin kulutusta ravintoloihin edistää työllisyyttä ja lisää valtion verotuloja. Parhaiten ...

Lue lisää
11.02.2016 I JÄSENUUTISET
Henkilöstö- ja koulutustiedustelu: hotelli- ja ravintola-alalla eniten rekrytointivaikeuksia

Yritysten kokemien rekrytointivaikeuksien määrä kasvoi vuonna 2015 edellisvuoteen verrattuna. Eniten rekrytointivaikeuksia esiintyi hotelli- ja ravintola-alalla, selviää EK:n vuosittaisesta henkilöstö- ja koulutustiedustelusta.

Lue lisää
10.02.2016 I JÄSENUUTISET
Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa matkailu- ja ravintola-alan työnantajat tarjoamaan kesätöitä

Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa matkailu- ja ravintola-alan työnantajat tarjoamaan nuorille laadukkaampia kesätöitä ja kehittämään omia kesätyöprosessejaan. MaRan jäsenet hyötyvät kampanjan alennetuista osallistumismaksuista: alle 10 hengen yritykset 20 € + alv ja suuremmille yrityksille 200 € + alv. (norm. 400 € + alv.)

Lue lisää
05.02.2016 I JÄSENUUTISET
Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelualan palkankorotukset voimaan 1.3.2016

Työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisen, meneillään olevan työehtosopimuskauden viimeinen palkankorotus tulee voimaan matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelualalla 1.3.2016.

Lue lisää

Yhteistyökumppanit