Jäsenohjeita matkailu ja ravintola-alan yrityksille
Yrityssaneerauksen pääkohdat
3.4.2020
Yrityssaneerauslaki on tarkoitettu taloudellisissa vaikeuksissa olevan velallisen jatkamiskelpoisen yritystoiminnan edellytysten turvaamiseen ja velkajärjestelyjen aikaansaamiseen.
MaRan vetovoimatyöryhmien aloitus siirtyy syksyyn 2020
1.4.2020
Ravintoloiden aukiolon rajoittaminen 31.5.2020 asti
1.4.2020
Kielto ei koske henkilöstöravintoloita. Kaikki ravitsemisliikkeet voivat myös jatkaa ruoan take away -myyntiä.
Business Finland tarjoaa rahoitusta osakeyhtiöille
27.3.2020
Verohallinto tukee koronakriisissä olevia yrityksiä
26.3.2020
Ulosmyynti ja henkilöstöravintolat suljetulle piirille sallitaan
25.3.2020
FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta otti kantaa vakuutuksiin – Epidemiavakuutus ei korvaa yleistä liiketoiminnan vaikeutumista
23.3.2020
Poliisi kieltää yleisötilaisuudet – ravintoloiden ja hotellien toimintaa ei kielletä
18.3.2020
Ravintoloiden ja hotellien toiminnan kieltäminen voi olla mahdollista myöhemmin, jos otetaan käyttöön tiukempia valmiuslakiin liittyviä toimia.
Vakuutusyhtiöiden tulkinta: Epidemiavakuutus ei kata koronavahinkoja
17.3.2020
Hallituksen tiedotustilaisuus koronaviruksesta 16.3.
16.3.2020
Julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön.
Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmasta sovittu kesiksi 2020 ja 2021
16.3.2020
Kesäharjoittelu on mahdollinen matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskevan työehtosopimuksen soveltamisalaan kuuluvissa MaRan jäsenyrityksissä
Verohallinnolta uusi ohje matkailualan arvonlisäverotuksesta
6.3.2020
Asiakasjärjestöt kartoittavat kevään aikana allergeenitietoja
6.3.2020
Vetovoimatyöryhmät starttaavat
5.3.2020
Ravintola-alan vetovoimaisuutta pyritään lisäämään ympäri maata perustettavien työryhmien avulla.
Pakattujen elintarvikkeiden pääainesosan alkuperämaan ilmoittamisesta ohjeet
24.2.2020
Velvoitetta koskevaa EU-asetusta aletaan soveltaa huhtikuun alussa.