MaRan jäsenyrityksiltä on tullut kysymyksiä rahoituksen järjestämisestä koronakriisistä selviytymisessä. Kaikkien yritysten, jotka havaitsevat toimintaansa koskevan taloudellisen kriisin, kannattaa olla yhteydessä omaan pankkiinsa mahdollisimman pian. Pankit joustavat maksujärjestelyissä, ja niistä kannattaa sopia pankin kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Suomalaiset pankit tarjoavat sekä kotitalouksille että yrityksille mahdollisuuden lykätä luottojen maksuja, jos koronakriisi on vaikuttanut asiakkaiden luotonhoitokykyyn. Pankit tarjoavat lainoille lyhennysvapaita, joita on mahdollisuus saada pankista riippuen 6–12 kuukautta. Useimmissa pankeissa lyhennysvapaan hakeminen on maksutonta ja sitä pystyy helpoiten hakemaan verkkopankista.

Suomalainen pankkisektori on kantamassa oman vastuunsa koko yhteiskuntaa koettelevassa vaikeassa tilanteessa ja on valmis jatkamaan yritysten ja kotitalouksien luotottamista sekä helpottamaan mahdollisuuksien mukaan velallisten tilannetta äkillisissä maksuvaikeuksissa. Pankit pyrkivät tekemään päätöksiä nopealla aikataululla.

Valtion omistama erityisrahoituslaitos Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin ja sillä on valmius kasvattaa pienten ja keskisuurten yritysten rahoitusta merkittävästi ja auttaa yritykset yli kriisistä. Finnvera tarjoaa ratkaisuja yritysten käyttöpääomatarpeisiin.