Kilpailu- ja kuluttajavirasto on tutkinut Woltin markkina-asemaa ja sopimuksia MaRan vuonna 2021 tekemän toimenpidepyynnön perusteella. Prosessi on johtanut Woltin ravintolaliiketoiminnan sopimuskäytäntöjen muuttamiseen.

Wolt luopuu yksinoikeussopimuksista ja hintapariteetista syyskuun loppuun mennessä. Hintapariteetilla tarkoitetaan sitä, että annoksen ulosmyyntihinta Woltin sovelluksen kautta ei ole saanut olla korkeampi kuin ravintolassa myytävän annoksen hinta.

– Tästä sopimusehdosta luovutaan Suomen ravintolaliiketoiminnan osalta syyskuun 2024 loppuun mennessä. Muutos toteutetaan yleisiä sopimusehtoja päivittämällä. Wolt valmistelee parhaillaan päivityksiä yleisiin sopimusehtoihin ja toimittaa ne ravintolakumppaneille hyvissä ajoin ennen syyskuun 2024 loppua, Woltin tiedotteessa todetaan.

MaRa pyysi joulukuussa 2021 kilpailu- ja kuluttajavirastoa selvittämään, ovatko Woltin hinnoitteluehdot kilpailulain mukaisia. MaRa perusteli toimenpidepyyntöä sillä, että Wolt toimii määräävässä markkina-asemassa, eikä voi yksipuolisesti sanella hinnoitteluehtoja ravintoloille. Hintaperiteetti yhdistettynä Woltin ravintolalta perimään komissioon oli johtanut siihen, että Woltin kautta kuljetetut ruoka-annokset eivät olleet ravintolalle kannattavaa myyntiä.