Vastuullisuus kiinnostaa yhä useampaa kesätyönantajaa. Matkailu- ja ravintola-alan yritykset palkkaavat vuosittain satoja kesäsijaisia, harjoittelijoita ja kesätyöntekijöitä. Positiivisten työelämäkokemusten saaminen on merkittävässä asemassa, kun nuori suunnittelee tulevaa työuraansa ja ammatinvalintaa.

MaRa kannustaa jäseniään osallistumaan Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan sekä sitoutumaan kampanjan mukaisiin kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen:

1) Hyvä hakijakokemus

2) Mielekäs työ

3) Perehdytys ja ohjaaminen

4) Oikeudenmukaisuus

5) Kohtuullinen palkka

6) Kirjallinen työsopimus ja -todistus

Miksi osallistuisin kampanjaan?

Osallistuminen kampanjaan tuo näkyvyyden kampanjasivustolla ja somessa sekä mahdollisuuden ilmoittaa organisaatiosi kesätyöpaikat veloituksetta Oikotiellä ja kampanjasivustolla. Saat käyttää Vastuullinen kesäduuni -logoa sekä kampanjamateriaaleja, joiden avulla viestit positiivista työnantajakuvaa nuorille, asiakkaille sekä sidosryhmille.

Osallistumalla pääset kehittämään kesätyöprosesseja hyödyntämällä kampanjan materiaaleja ja tapahtumia. Onnistuneet kesätyökäytännöt selvitetään Kesäduunitutkimuksessa ja palkitaan Vastuullisin kesäduuni -kilpailussa.

Osallistumismaksut:

Mikroyrittäjät (alle 10 työntekijää) 20 € + alv Pienet ja keskisuuret työnantajat (alle 250 työntekijää) 250 € + alv Suuret yritykset (yli 250 työntekijää) 500 € + alv Kuntatoimijat 200 € + alv

Lisätietoa kampanjasta sekä ilmoittautumislomakkeen löydät kampanjasivuilta.