Scandic Hotels Oy:n entiselle toimitusjohtajalle Aki Käyhkölle ja panimoravintola Plevnan toimitusjohtajalle Marika Tähtinen-Hakalalle on myönnetty kunniakrouvarin arvonimi. Arvonimi on tunnustus heidän suurista ansioistaan matkailu- ja ravintola-alan hyväksi. Kunniakrouvarin arvonimi on korkein tunnustus, jonka matkailu- ja ravintola-alalla toimiva henkilö voi saada. Käyhkö ja Tähtinen-Hakala vastaanottivat arvonimen 31.10. MaRan liittokokouksessa Jyväskylässä.  

Aki Käyhköllä on ollut monipuolinen ura markkinoinnin ja myynnin johtotehtävissä. Vuodesta 2012 lukien hän on toiminut Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtajana. Hän jättää tehtävät Scandicissa näinä päivinä.

Aki Käyhkö on tehnyt liiketoimintauransa ohella merkittävän uran myös MaRan edunvalvonnassa. Hän on toiminut MaRan hallituksen jäsenenä vuodesta 2013 lukien, varapuheenjohtajana 2018–2020 ja puheenjohtajana vuodesta 2021 lukien tähän päivään asti.

Käyhkön puheenjohtajuus MaRassa alkoi poikkeuksellisen vaikeassa tilanteessa, kun ala kamppaili selviytyäkseen ankarista koronarajoituksista. Käyhkön luotsaama MaRan hallitus pysyi kriisin aikana yhtenäisenä huomioiden kaikkien jäsentoimialojen edut ja oikeudet. Käyhkö onkin läheisten kollegojensa mukaan parhaimmillaan, kun paineet ovat kovat.

Aki Käyhkö on esimerkillinen johtaja. Hänellä on kyky lukea ihmisiä ja tukea heitä vaikeissa paikoissa. Hän antaa tilaa alaisilleen, mutta on aina käytettävissä, kun on tarvetta.

***

Marika Tähtinen-Hakala on yrittämisen ja yrittäjyyden perikuva. Vuonna 1994 hän perusti yhdessä isänsä kanssa Tampereelle panimoravintolan, kun Finlaysonin aluetta ryhdyttiin kehittämään muihin kuin teollisiin tarkoituksiin. Tuolloin ravintola ja panimo eivät voineet olla samaa yritystä, joten isä vastasi panimosta ja vasta 22-vuotias tytär ravintolasta. Tähtinen-Hakala on vastannut siitä lähtien panimoravintola Plevnan ravintolatoiminnasta.

Marika Tähtinen-Hakalalla on ollut aikaa myös yhteisten asioiden edistämiseen. Hän on MaRan työmarkkinavaliokunnan pitkäaikainen jäsen.

Tähtinen-Hakala on vahva ja määrätietoinen johtaja. Hän on itse kova tekemään töitä, ja vaatii sitä myös muilta.  Hän on rehti, innostava ja tasapuolinen esihenkilö, mikä näkyy muun muassa siinä, että Plevnan työsuhteet ovat pitkäikäisiä. Osa työntekijöistä on ollut yhteisellä taipaleella yrityksen perustamisesta, vuodesta 1994 asti.


Kunniakrouvarien veljeskunta on perustettu vuonna 1953. Tähän mennessä arvonimi on myönnetty 176 henkilölle. Kunniakrouvarin arvonimi on korkein tunnustus, minkä matkailu- ja ravintola-alalla toimiva henkilö voi saada. Kunniakrouvarin arvonimi voidaan myöntää matkailu- ja ravintola-alaa merkittävästi edistäneelle tai toimialalla tärkeää työtä tehneelle henkilölle. Arvonimeä myönnettäessä katsotaan eduksi, jos arvonimen saaja on toiminut matkailu- ja ravintola-alan luottamustehtävissä. Arvonimen myöntää MaRa ry:n työvaliokunta.

 

Lisätietoja                          

toimitusjohtaja Timo Lappi, 040 734 5549