Tiedotearkisto 2019

Tullin tulkinta uhkaa tuhota suomalaissiiderien ja -lonkeroiden olemassaolon

20.6.2019

Tulkinnan mukaan suomalaiskuluttajille tutut maustetut siiderit ja käymispohjaiset long drink -juomat luokitellaan korkeamman valmisteveron tulliluokkaan.

EK:n tiedote: Näillä esityksillä työpaikka 40 000:lle

17.6.2019

EK on laatinut Top Ten -listan kolmikantaiseen valmisteluun.

Alkoholiveron korotus siivittää alkoholimatkailua Baltiaan

3.6.2019

Korotuksen myötä matkustajatuonti kasvaa, kotimaan matkailu vähenee ja verotulot karkaavat ulkomaille.

Matkailu- ja ravintola-ala odottaa maltillista kesämyynnin kasvua

23.5.2019

MaRan jäsenkyselyn mukaan kaksi kolmasosaa yrityksistä odottaa kesämyynnille kasvua.

Palvelualojen yrityksiä ja työntekijöitä on suojattava häiriköiltä – keinoksi yrityskohtainen lähestymiskielto

20.5.2019

MaRa, Kaupan liitto, PAM, EK ja SAK esittävät, että yksityishenkilöiden lisäksi myös yritysten tulisi voida hakea lähestymiskieltoa.

TAK: Alkoholituonti Viron-matkoilta kääntynyt kasvuun – neljännes juomalitroista tuodaan Latviasta

20.5.2019

Alkoholituonti on aiempaa harvempien käsissä.

Ravintoloitsija Pekka Terävälle Euroopan matkailu- ja ravintola-alan tunnustus

17.5.2019

Terävä on ensimmäinen suomalainen, jolle palkinto myönnetään.

Eurooppalainen matkailu- ja ravintola-ala kokoontuu Helsingissä

16.5.2019

Hotrec – Hospitality Europe pitää 78. vuosikokouksensa Helsingissä 15.–17.5.

Veikkaus hyödyntää määräävää markkina-asemaa – ravintoloista viedään pelipöydät

29.3.2019

Matkailu- ja ravintola-ala työllistää noin 18 000 kesätyöntekijää

19.2.2019

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa selvitti jäsenyrityksilleen suunnatussa kyselyssä matkailu- ja ravintola-alan tarvetta palkata kesätyöntekijöitä. Kyselyn mukaan alalle ollaan palkkaamassa ensi kesänä yhteensä noin 18 000 työntekijää.

TAK: Alkoholituonnin väheneminen lähes pysähtynyt

23.1.2019

Lihan alkuperän kirjallinen ilmoittaminen lisää kohtuuttomasti hallinnollista taakkaa

14.1.2019