Kilpailuihin osallistuu kaksihenkiset kokki- ja tarjoilijajoukkueet kaikista viidestä Pohjoismaasta. Kilpailun yläikäraja on 23 vuotta. Kukin osanottajamaa valitsee kisajoukkueensa kansallisissa mestaruuskilpailuissa. Suomea kisoissa edustavat tänä vuonna kokkiopiskelijat Toni Haimakainen ja Roope Minkkinen Jyväskylän ammattiopistosta valmentajanaan Antti Porna sekä tarjoilijaopiskelijat Janna Miettinen ja Jaana Juutilainen Savon ammatti- ja aikuisopistosta Sari Tarvaisen ohjauksella. Joukkueiden valmentajat toimivat myös kilpailussa tuomareina. Kokkikilpailijat valmistavat kumpanakin kilpailupäivänä aterian. Perjantain raaka-aineista ja valmistusmenetelmistä osa kerrotaan etukäteen, mutta lauantain neljän ruokalajin aterian raaka-aineet tulevat kilpailijoille yllätyksenä. Tarjoilijakilpailijat osoittavat osaamisensa eri kattaustehtävissä, tunnistavat viinejä ja yhdistävät niitä menuihin, valmistavat kansainvälisiä juomasekoituksia sekä näyttävät taitonsa transeeraus- ja liekitystehtävissä. Kaikki kilpailijat osallistuvat myös teoriakokeeseen, joka sisältää matemaattisen osion sekä raaka-aineiden ja esineiden tunnistustehtäviä. Kaksipäiväinen kilpailu huipentuu lauantaina kokkikilpailijoiden suunnittelemaan ja valmistamaan ateriaan, jonka tarjoilijakilpailijat tarjoilevat asiakkaille. Kilpailun tulokset julkistetaan lauantai-iltana. Oppilaskilpailuiden järjestämisestä vastaavat pohjoismaiset hotelli- ja ravintola-alan työnantajajärjestöt. Kilpailut pidetään vuorovuosin eri Pohjoismaissa. Tänä vuonna vastuullisena järjestäjätahona toimii Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry, ja käytännön kisajärjestelyistä vastaa Perho Liiketalousopisto. Edelliset kisat järjestettiin Reykjavikissa Islannissa, jossa Suomen tarjoilijat sijoittuivat viidennelle sijalle ja kokit nappasivat hopeamitalit. Edelliset kotikisat vuonna 2012 huipentuivat Suomen kokkikaksikon tuomaan pohjoismaiseen mestaruuteen. Tulevan kisaviikonlopun tunnelmia voi seurata kilpailun Facebook-sivuilta.   Lisätietoja kilpailusta: asiantuntija Hannu Hakala, +358 50 60673 tiedottaja Kaisa Laurila, + 358 50 518 0798