Työsuhteen päättäminen

Harmaita pilviä työpaikan yllä?


Tapahtuman päivämäärä: 

09.10.2024  - 09.10.2024

Tapahtuman ajankohta: 

09:00 - 16:00

Tapahtumapaikka: 

MaRan toimisto Merimiehenkatu 29 tai osallistuminen teamsin kautta

Hinta: 

Jäsenhinta 295 € + alv 24 %, Normaali hinta 485 € + alv 24 %

Lisätietoja: 

Heli Uusnäkki 096220200

Sähköposti: 

tilaisuudet@mara.fi

Ilmoittaudu viimeistään: 

02.10.2024 16:00:00

Harmaita pilviä työpaikan yllä?

Työntekijämme työnsuorituksessa tai käytöksessä on suuria ongelmia. Yhteistyömme ei enää onnistu. Koemme, ettei työsuhdetta voida enää jatkaa.

Yrityksemme toiminta vaatii muutoksia. Emme pysty enää tarjoamaan työtä entisessä määrin tai toimintamme edellyttää uudenlaista organisaatiota tai työnkuvia. Joudumme ehkä irtisanomaan työsuhteita tai muuttamaan niiden ehtoja.  

Työntekijän työsuhteen päättäminen on yleensä aina ikäväksi koettu toimenpide työnantajalle. Työsuhteen päättäminen sisältää yritykselle myös taloudellisia riskejä siinä tilanteessa, että työsuhteen päättämiselle ei katsottaisi olevan lainmukaista riittävää perustetta. Riskit voivat toteutua kalliin oikeudenkäynnin, vahingonkorvausvelvollisuuden tai jopa rikosoikeudellisen vastuun muodossa.

Kuvaus:

Kurssi on jakautunut kahteen osaan.

Aamupäivän aikana käydään läpi yleisimmät syyt työsuhteen päättämiselle työntekijän henkilöön liittyvillä perusteilla. Tarkastelemme sitä, miten tulisi toimia, kun työntekijän käytöksessä tai toiminnassa havaitaan ongelmia ja kun lähdetään harkitsemaan sitä, voiko jokin laiminlyönti tai epäasiallinen käytös muodostaa riittävän perusteen työsuhteen päättämiselle. Käymme läpi myös ne toimintatavat, joiden mukaan tulisi menetellä käytännössä työsuhdetta päätettäessä ja miten kannattaa reagoida, mikäli työnantajalle esitetään väitteitä päättämisen lainmukaisuudesta.

Iltapäivällä keskitymme tilanteeseen, jossa yritykselle tulee tarve tehdä säästöjä, vähentää työvoimaa, muuttaa toimintamallia, organisaatiota tai tehtävänkuvia. Käymme läpi lyhyesti myös niitä yhteistoimintalain määräyksiä, jotka tulee huomioida yrityksissä, joiden työntekijämäärä on vähintään 20.  

Kurssi sisältää pohdintatehtäviä, joiden kautta päästään yhdessä keskustelemaan siitä, miten ongelmatilanteessa tulisi edetä.   

Kenelle:

Yrittäjille, HR-tehtävissä toimiville sekä henkilöille, jotka johtavat työtä ja tekevät työsuhdetta koskevia päätöksiä.

Kouluttajat:

Kurssi toteutetaan MaRan työmarkkinaosaston kahden lakimiehen, Tuuli Saramon ja Pauliina Latosaaren yhteistyönä.

Kurssipaikka:
Kurssi pidetään MaRan toimistolla, Merimiehenkatu 29, voit myös osallistua teamsin kautta. Paikan päällä tarjotaan aamukahvit, lounas ja iltapäiväkahvit. 

Peruutukset:
Jos osallistuminen peruutetaan viimeisen peruutuspäivän (2.10.) jälkeen, on veloitus puolet kurssin hinnasta. Mikäli osallistuminen peruutetaan 2 päivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen, tai jää kokonaan peruuttamatta, veloitetaan koko kurssimaksu.

Kurssi toteutetaan, mikäli osanottajia on riittävästi. MaRa ilmoittaa peruuntumisesta osanottajille viimeistään 5 päivää ennen kurssia. Peruutuksen sattuessa MaRa ei vastaa ilmoittautuneiden mahdollisista kuluista.