Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov Ravintola Finnjävelistä ja Vuoden Kokki 2020 Lari Helenius Ravintola Olosta. Ruoanlaiton ja salipuolen ammattilaisten SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3. Messukeskuksessa.

Vuoden Tarjoilija 2020 palkittiin MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla. Palkinnon ojensi MaRan koulutuspoliittinen asiantuntija Minna Halmetoja.

– Helpottunut ja iloinen olo, ei oikein muuten voi kuvailla. Olen kilpaillut jo Perhon Liiketalousopiston aikana sekä kansainvälisesti, viime vuonna olin PM-kilpailuissa. Näissä kilpailuissa olen saavuttanut aiemmin hopean ja pronssin. Tulevalta edustusvuodelta odotan yhteistyökumppanuutta, oikeastaan haluan vain aloittaa!, Christian Angelov kommentoi.

Vuoden Kokki 2020 palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla.

– Oikein helpottunut ja onnellinen olo. Olin viime vuonna hopeasijalla, nyt kaikki muu olisi ollut pettymys. Odotan edustusvuodelta paljon uusia kokemuksia, että pääsen tekemään sellaista, mitä en ole aiemmin tehnyt ruoan parissa. Kiitos työnantajlle kaikesta tuesta!, Lari Helenius kertoo.

 

Kuva: Santeri Stenvall / ELO-säätiö