Viiden suomalaisen korkeakoulun yhteistyöryhmä on kehittänyt Vastuullisen matkailun portaat -koulutuskokonaisuuden. Kokonaan verkossa opiskeltava kokonaisuus on tarkoitettu niin matkailualan yrittäjille, esimiehille kuin työntekijöillekin. Kokonaisuudesta voi opiskella juuri niitä osioita, joita haluaa ja juuri silloin kuin haluaa.

Vastuullisen matkailun portaat -koulutus antaa valmiuksia toimia vastuullisena matkailualan ammattilaisena alan alati muuttuvassa toimintaympäristössä.

– Koulutusmallin teema ja sisältö ovat matkailualalle erittäin merkityksellisiä, jopa kriittisiä toimialan jatkomenestymiselle, arvioi Minna Halmetoja, joka toimi MaRan edustajana hankkeen ohjausryhmässä ja koulutuksen testaajana.

Koulutus on tuotettu osana Opetus- ja kulttuuriministeriön EU-rahoitteista Vastuullisen matkailun portaat -koulutusmallin kehittäminen -hanketta. Hankkeen toteuttivat yhteistyössä Haaga-Helia amk, Jyväskylän amk, Kaakkois-Suomen amk, Lapin yliopiston Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti sekä Oulun yliopisto.

Koulutus avautuu 1.6.2021 osoitteessa www.vastuullisenmatkailunkoulutus.fi.

Koulutuskokonaisuuden lanseerauswebinaari 1.6.

Koulutuskokonaisuuden lanseerauswebinaari järjestetään tiistaina 1.6.2021 klo 9–14. Aamupäivällä esitellään innovatiivinen täydennyskoulutusmalli työkaluineen erityisesti alan kouluttajille. Klo 11.30–14 vuorossa on osio, jossa keskitytään vastuullisen matkailun koulutuskokonaisuuden tarjoamiin mahdollisuuksiin matkailualan eri toimijoille. Jälkimmäiseen osioon toivotaan matkailualan yrityksistä runsasta osallistumista. Halukkaat voivat toki seurata koko webinaarin.

Sitovat ilmoittautumiset webinaariin 26.5.2021 mennessä