Hotelliketju Scandic Hotels on voittanut energiatiimeillään vuoden 2023 Työelämän vastuullisuusteko -palkinnon. Voittajan äänestivät 10 loppukilpailijan joukosta suomalaiset äänestäjät. 

Hotelliketjun jokaisessa hotellissa toimii energiatiimi, johon voi osallistua työntekijöistä kuka vain – joskaan eivät ensisijaisesti esihenkilöt. Tiimiläiset haluavat oman työnsä ohella suunnitella ja toteuttaa energiatekoja. Nämä ovat aktiviteetteja, joissa on esillä asiakkaisiin, työyhteisöön ja yhteiskuntavastuuseen liittyviä teemoja, kuten hävikin hallinta tai henkilöstön hyvinvointi.Scandicin palkitsemisohje tukee rahapalkinnolla energiatiimien kassaa, mikäli tiimi menestyy eri vastuullisen liiketoiminnan osa-alueissa ja tavoitteissa, kuten esimerkiksi hävikin hallinnassa ja henkilöstön hyvinvoinnissa.

– Ehdokkaita Työelämän vastuullisuusteko -palkinnon saajaksi voi ehdottaa vapaasti kuka tahansa. Ehdotuksista kilpailun raati valitsi 10 tekoa kansalaisäänestykseen, joka ratkaisee sijoitukset. Scandicin voitokas energiatiimit-konsepti on laaja, palkitseva, osallistava ja kiinni sekä ekologisessa että sosiaalisessa vastuullisuudessa. Se sai 20 prosenttia äänistä, Oikotie Työpaikkojen johtaja Päivi Salminen-Kultanen kertoo.

 

OIkotien tiedote