Tietoyhteiskunnan laaja valmiusharjoitus TIETO24 on alkanut. Ruokapalvelupooli on mukana harjoituksessa. Tietojärjestelmien toimivuus häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa sekä kyberuhkiin varautuminen ovat keskeisessä roolissa myös ruokapalvelualalla.

Laaja tietoyhteiskunnan valmiusharjoitus TIETO24 on käynnistynyt. Harjoitus huipentuu lokakuussa järjestettävään intensiivivaiheen roolipeliin, jossa osallistujat harjoittelevat toimintaa kuvitteellisessa laajavaikutteisessa yhteiskunnan häiriötilanteessa.

− Muuttunut turvallisuusympäristömme edellyttää, että olemme koko yhteiskunnan tasolla entistä varautuneempia erilaisiin häiriötilanteisiin, joihin voi sisältyä niin fyysistä vaikuttamista, kyberhyökkäyksiä kuin informaatiovaikuttamistakin. TIETO24 harjoittaa meitä toimimaan yhdessä tällaisissa laajoissa, yhteiskunnan toimintaa uhkaavissa häiriötilanteissa, johtava varautumisasiantuntija Juha Ilkka sanoo Huoltovarmuuskeskuksen tiedotteessa.

Mukaan TIETO24-harjoitukseen on ilmoittautunut yli 180 organisaatiota. Mukana on toimijoita erityisesti energia- ja logistiikkasektorilta mutta myös muilta huoltovarmuuden kannalta kriittisiltä toimialoilta. Harjoitukseen valmisteluun osallistuvat toimialoista vastaavat sektoriviranomaiset ja ministeriöt sekä Huoltovarmuuskeskus, Traficomin Kyberturvallisuuskeskus, Poliisi, Puolustusvoimat ja Yleisradio.

 

Huoltovarmuuskeskuksen tiedote


Lisätietoja

valmiuspäällikkö Virpi Kulomaa, 040 592 8752