Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt 500 000 euron lisärahoituksen Suoma ry:n koordinoimalle matkailuorganisaatioiden valtakunnalliselle 100 syytä matkailla Suomessa -yhteiskampanjalle. Lisärahoitus suunnataan kotimaan matkailumarkkinan nopeaan elvyttämiseen ja tukemiseen. Matkailuyrittäjät pääsevät siis tänä kesänä mukaan kampanjaan vaivattomasti ja erittäin pienellä panostuksella!

Jo neljättä vuotta toteutettava 100syyta.fi -kampanjasivusto avattiin toukokuun alussa ja monipuoliset mainonnan toimenpiteet digi- ja somekanavissa, ulkomainonnassa ja radiossa käynnistettiin kesäkuussa. Kampanja jatkuu aina lokakuun loppuun saakka.

TEMin myöntämä lisärahoitus kohdistetaan suoraviivaisesti yritysten näkyvyyden lisäämiseen ja sitä varten 100 syytä -sivustolle rakennetaan uusi lisäosa eli ns. vinkkipankki, jossa kuluttaja voi etsiä ja filtteröidä matkailuyrityksiä ympäri Suomen. Näin kampanja voidaan laajentaa kattamaan entistä suurempi joukko erityisesti pieniä ja keskisuuria matkailualan yrityksiä ympäri Suomen.

Uuteen hakuelementtiin pääsevät mukaan lähtökohtaisesti kaikki kotimaan matkailua palvelevat matkailuyritykset pienellä osallistumismaksulla: pienet yritykset (1–5 hlöä työllistävät) maksavat 200 € +alv ja tätä suuremmat 400 € +alv.

Yrityksille tulee sähköinen ilmoittautumislomake ja perustietojen antamisen jälkeen järjestelmä hakee automaattisesti ajantasaiset tiedot yrityksestä mm. yrityksen Google My Business -tilin (maksuton) ja yrityksen Instagram-tilin kautta. Uutta lisäosaa myös mainostetaan laajasti valtakunnallisella tasolla digi- ja somekanavissa ja se on näyttävästi esillä osana nykyistä 100 syytä -sivustoa.

TEMin tuen ja Suoman toteuttaman ratkaisun tavoitteena on tuoda koronatilanteesta kärsineille yrityksille asiakasvirtaa mahdollisimman pitkälle syksyyn. Sähköinen ilmoittautumislomake saadaan auki yrityksille tämän hetken tietojen valossa viikon 30 alussa ja yrityshaku julkaistaan sivustolla heti, kun yritystarjontaa on koossa riittävästi.

MaRan jäsenille tieto tulee MaRan sähköisen uutiskirjeen kautta ja sama tieto välittyy myös Suoman jäsenorganisaatioiden toimesta. Yritykset voivat lähteä mukaan joustavasti oman aikataulunsa mukaan, sillä ilmoittautumislomake on auki aina 30.9. asti.

 

Lisätietoja

Suoma ry

Hannu Komu, 0400 615756

Anne-Marget Hellén, 050 559 0499
 

www.suoma.fi

www.100syytä.fi