Perjantai-iltana 24.10. valittiin keittiön ja salin uudet suomenmestarit. Kaksipäiväisten finaalien päätteeksi 2025 Vuoden Tarjoilijaksi kruunattiin Katrina Laitinen ja Vuoden Kokiksi Piero Silvani. Finaalit käytiin Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.
Tuoreet suomenmestarit palkittiin apurahoin. Vuoden Tarjoilija sai MaRan lahjoittaman 10 000 euron stipendin ja Vuoden Kokki Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron stipendin.
Bistro Egossa työskentelevä Silvani ja BasBas Kulmassa työskentelevä Laitinen pääsevät tulevan vuoden aikana tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä eri toimialoilla toimivien kumppaneiden kanssa.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, joita kehitetään joka vuosi. Tarkoituksena on tuoda esiin kotimaista huippuosaamista ja ravintola-alan elämyksellisyyttä lisäten alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.
Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013.