Suomen kokkimaajoukkue on voittanut kultaa IKA Culinary Olympics -kisoissa. Myös Community Catering -sarjasta tuli kultaa. Suomea edustanut Compass Group Culinary Team Finland jakoi olympiakullan Sveitsin kanssa. Kokkiolympialaiset järjestettiin Stuttgartissa 2. –7.2. 

Kokkiolympialaiset on kansainvälinen kokkikilpailu, joka käydään joka neljäs vuosi. Suomesta kisaan osallistui tänä vuonna Suomen kokkimaajoukkue kansallisessa sarjassa sekä Compass Group Culinary Team Finland catering-sarjassa.

Suomen kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Katja Tuomainen suitsuttaa joukkuettaan voiton ratkettua.

– Tämä on uskomaton hetki meille kaikille. Voiton myötä olemme osoittaneet, että Suomen kulinaarinen osaaminen kuuluu maailman huipulle. Koko joukkue on tehnyt äärimmäisen kovaa työtä ja omistanut paljon aikaa, vaivaa ja intohimoa tähän saavutukseen. Haluan kiittää jokaista joukkueen jäsentä heidän sitoutumisestaan, luovuudestaan ja uutterasta työstään, joka teki tästä unelmasta totta.

Compass Group Culinary Team Finlandin joukkueeseen kuuluu kymmenen keittiöalan ammattilaista, jotka arjessa työskentelevät Compass Groupin ravintoloissa ympäri Suomea. 

– Culinary Teamin saavutus on osoitus siitä huikeasta osaamisesta, jota meidän lounasravintoloistamme ja eri toimipaikoista Compass Group Suomessa löytyy. Tämä osaaminen ei ole vain Suomen tasolla huippua, vaan todistetusti tällä hetkellä maailman kovinta. Erityisen ylpeä olen siitä tyylistä ja tavasta, millä joukkue saavutukseensa pääsi: Aidolla, toisia kunnioittavalla ja ihmislähtöisellä tiimityöllä, yhteisellä vastuunkannolla sekä loistavalla ilolla ja huumorilla, Compass Group Suomen toimitusjohtaja Hannu Rahnasto kehuu.

 

Suomen kokkimaajoukkue

Compass Groupin tiedote