Isot työnantajat voivat hakea Kelan tukia Ilmoitin.fi-palvelun kautta syyskuuhun 2025 asti. Sen jälkeen työnantajat voivat hakea päivärahoja ja korvauksia tulorekisterissä ja Kelan ylläpitämässä Työnantajan asiointipalvelussa. Kela suosittelee, että isot työnantajat valmistautuvat jo tänä vuonna hakemaan etuuksia tulorekisterissä.

Kelan etuuksia voi hakea tulorekisterissä samalla kun ilmoittaa työntekijän palkkatiedot. Hakeminen vaatii palkkaohjelman, jolla voi ilmoittaa tulorekisteriin myös työntekijän poissaolot. Tästä syystä osa työnantajista saattaa joutua tekemään muutoksia palkkajärjestelmiinsä. Muutoksesta kannattaa sopia ajoissa järjestelmätoimittajan kanssa. Tulorekisterissä on mahdollista tällä hetkellä hakea sairauspäivärahaa, vanhempainpäivärahoja, kuntoutusrahaa ja perhevapaakorvausta. 

Sairauspäivärahoja, vanhempainpäivärahoja, kuntoutusrahaa ja perhevapaisiin liittyviä korvauksia voi hakea myös työnantajan asiointipalvelussa. Kela uudistaa parhaillaan palvelua. Jatkossa hakemusten liitteet voi lähettää verkkohakemuksen mukana. Lisäksi työnantaja voi aiempaa helpommin hakea maksuja, päätöskoosteita ja takaisinperinnän tietoja. Myös asiointipalvelun ulkoasu uudistuu.

 

Kelan tiedote