Uusien ravintola-alan suomenmestareiden etsintä käynnistynyt. Kilpailuihin odotetaan tuttuun tapaan huippukokkeja ja -tarjoilijoita ympäri Suomea. Hakuaika 2024 kilpailuihin on 29.1.– 3.3.

Tutustu kilpailujen hakutehtäviin, sääntöihin ja aikatauluihin ja hae mukaan tai vinkkaa kilpailuista tuntemallesi alan ammattilaiselle.

Tänäkin vuonna kilpailujen tuomaristossa toimii alan arvostetuimpia nimiä, joista osa on myös edellisten vuosien voittajia. Vuoden Kokki -kilpailun kilpailujohtajana toimii Kim Päivästö (Vuoden Kokki 2021). Vuoden Kokki Akatemian nimittämä päätuomari selviää pian. Vuoden Tarjoilija -kilpailussa ovat kilpailujohtajana Heidi Martikainen (Vuoden Tarjoilija 2019) ja päätuomarina Saara Alander (Vuoden Tarjoilija 2015).

Vuoden Tarjoilija- ja Vuoden Kokki -kisat ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita esiin tuomalla kilpailut lisäävät alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.

Kilpailujen voittajat saavat 10 000 euron apurahan oman ammattitaidon kehittämistä varten. Vuoden Tarjoilijan palkitsee MaRa ry:n Henrik Bitten säätiö ja Vuoden Kokin Suomen Messusäätiö. Apurahan lisäksi voittajia odottaa edustustehtävät ja yhteistyö alan toimijoiden kanssa.