Messukeskuksessa valittiin 28.10. uudet keittiön ja salin suomenmestarit. Vuoden Tarjoilija 2023 on Kirsi Seppänen Ravinteli Berthasta Tampereelta ja Vuoden Kokki 2023 Johan Kurkela Ravintola Grönistä Helsingistä. Finaali käytiin Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen tarkoituksena on nostaa esille keittiön ja salin huippuammattilaisia sekä lisätä ravintola-alan arvostusta ja vetovoimaisuutta. Alan arvostetuimmat kilpailut kehittävät kotimaista ruoka- ja juomakulttuuria sekä toimivat verkostoitumistapahtumana ja loistavana ponnahduslautana ravintola-alan ammattilaisille Suomessa.

Vuoden Kokki Johan Kurkela ja Vuoden Tarjoilija Kirsi Seppänen iloitsivat ravintola-alan suomenmestaruuksista kahden intensiivisen finaalipäivän jälkeen.

– Huikeaa, tuntuu mielettömän hyvältä. Itsellä oli hyvä fiilis molemmista kilpailupäivistä, mutta ikinä ei tiedä, miten muut suoriutuvat. Viime vuonna tuli kakkossija, niin tänä vuonna oli toive, että pääsee kirkastamaan mitalia ja niin kävi. Odotan innolla, että pääsen edustusvuonna tekemään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja tutustumaan pääyhteistyökumppaneihin sekä sponsoreihin paremmin, sanoo Vuoden Tarjoilija Kirsi Seppänen.

– Tosi yllättynyt ja kiitollinen fiilis. En osannut veikata yhtään voittajakolmikkoa. Tämä on iso meriitti itselle ja pääsen osaksi kovaa joukkoa, sillä finaalin tuomaripöytä on ollut täynnä omia idoleita, joista iso osa on Vuoden Kokkeja, kertoo Vuoden Kokki Johan Kurkela.

Tuoreet suomenmestarit palkittiin apurahoin. Vuoden Tarjoilija sai MaRan lahjoittaman 10 000 euron ja Vuoden Kokki Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja stipendin. Tulevan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

Tasaiset suoritukset ja asiakaspalvelutaidot ratkaisivat voitot

Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. Kilpailuja kehitetään joka vuosi, ja kilpailutehtävät vaihtelevat vuosittain.

– Kilpailijat suoriutuivat kaiken kaikkiaan äärimmäisen hyvin, vaikka ensimmäisenä päivänä oli aistittavissa jännitystä. Voittaja erottautui asiakaspalvelutaidoilla, joita painotamme arvioinnissa. Huomioimme paljon myös teknillistä osaamista, jota tarvittiin esimerkiksi juuston leikkaamisessa ja salaattikastikkeen valmistamisessa, kommentoi Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Miia Sironen.

– Voitto ansaittiin tänä vuonna tasaisella suorituksella kaikilla osa-alueilla, monipuolisuudella ja kokonaisvaltaisella ammattitaidolla, analysoi Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Mikko Kaukonen.

 

Kuva: VuodenKokki&VuodenTarjoilija