MaRan vetovoimahankkeen Helsingin ryhmä järjesti 30.8. opinto-ohjaajille ja kotitalousopettajille suunnatun tapahtuman. Tilaisuudessa helsinkiläiset ravintola- ja majoitusalan toimijat esittelivät alan monipuolisia työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksia.

Tilaisuudessa kuultiin monipuolisuutta havainnollistavia uratarinoita, ja paikalla olijat pääsivät kuulemaan myös Vuoden Kokin Jonathan Slotten ja Vuoden Tarjoilijan Joonas Heinon mietteitä. 

MaRa esitteli paikalla uunituoretta Mahdollisuuksien ala -esitettä, jota oppilaitokset voivat tilata käyttöönsä maksutta.

– Esite antaa aiempaa kattavamman kuvan alan ammateista ja opintovaihtoehdoista – kaksoistutkintoa, oppisopimuskoulutusta ja yrittäjyyttä unohtamatta. Opettajien toiveesta tuoteperhettä on täydennetty tehtäväviholla ja toimialan mahdollisuuksia kuvaavalla julisteella, MaRan koulutuspoliittinen asiantuntija Katri Jakosuo kertoo.

Alan yrityksistä paikalla olivat muun muassa Compass Group, McDonalds, Noho, Scandic ja Ravintolakolmio. Oppilaitoksia edustivat Stadin ammattiopisto, Perho ja Haaga Helia.