Pelaajan pakollinen tunnistautuminen laajenee rahapeliautomaateista myös Veikkauksen kuponkipeleihin. Alun perin pakollinen tunnistautuminen piti ottaa käyttöön vuoden 2023 alussa, mutta uudistukselle on annettu lisäaikaa 30.6.2023 asti.

Pakollisen tunnistautumisen käyttöönoton lykkäämisen taustalla on kansainvälisen komponenttipula, minkä vuoksi Veikkauksen myyntipääteuudistus on viivästynyt. Pakollinen tunnistautuminen kuponkipeleissä edellyttää Veikkauksen myyntipäätteiden uudistamista. 

Veikkaus haki sisäministeriöltä kesällä 2022 jatkoaikaa kuponkipelien pakollista tunnistautumisen käyttöönotolle. Valmistelun pohjalta hallitus antoi esityksen eduskunnalle siirtymäajan pidentämiseksi 30.6.2023 saakka. Eduskunta vahvisti lain lokakuun lopussa.

Veikkauksen kumppaniyrityksiä edustavilla järjestöillä oli keskeinen rooli siirtymäajan pidentämisessä. MaRa jätti yhdessä PTY:n ja Liikennepalvelukauppiaiden kanssa lausunnot sisäministeriölle ja eduskunnan hallintovaliokunnalle siirtymäajan pidentämisen välttämättömyydestä.

Vaikka pakollisen tunnistautumisen käyttöönotto kuponkipeleissä viivästyy alkuperäisestä aikataulusta, Veikkauksen tavoitteena on ottaa uusi myyntipääte ja kuponkipelien pakollinen tunnistautuminen käyttöön mahdollisimman pian. Veikkaus tiedottaa loppuvuoden aikana kaikille kumppaneilleen ja myyntipaikoille kuponkipelien pakolliseen tunnistautumiseen ja uuden myyntipäätteen käyttöönottoon liittyvistä tärkeistä päivämääristä sekä mahdollisista toimintaohjeista.

 

MaRan lausunto eduskunnan hallintovaliokunnalle