EK:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan kaksi kolmasosaa suomalaisista (64 %) kannattaa koronapassin käyttöönottoa työpaikoilla. Työssä olevista suomalaisista sitä kannattaa 62 %.

EK on pitkään vaatinut koronapassin käytön laajentamista myös työpaikoille.

– On todella outoa, että esimerkiksi ravintolassa asiakkailta kysytään koronapassit, mutta työntekijöiltä niitä ei voi pyytää, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies toteaa EK:n tiedotteessa.  

EK muistuttaa tiedotteessaann, että paitsi riskiryhmään kuuluvien myös työntekijöiden oikeuksiin kuuluu saada olla ja työskennellä mahdollisimman turvallisessa ympäristössä.  

– Työnantajan velvoite on huolehtia siitä, että työturvallisuus on mahdollisimman korkealla tasolla. Myös tämän takia koronapassin käyttöä on nyt laajennettava työpaikoille. Hallituksen tulee nyt käynnistää koronapassin käytön laajentamisen valmistelu, jotta passi saadaan pikaisesti käyttöön, Häkämies vaatii.   

Taloustutkimus haastatteli EK:n toimeksiannosta 1269:ää henkilöä 3.–7.12.2021. Kysely tehtiin internetpaneelissa, ja otos edustaa Suomen aikuisväestöä. Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä.