Hallitus nosti viime viikolla merkittävästi Finnveran valtuuksia takaisinlainaukseen ja takauksiin. Finnvera tarjoaa takauksia käyttöpääoman turvaamiseksi ja lyhennysvapaita vanhoille asiakkailleen.

Finnvera ohjeistaa, että yritysten on oltava ensin yhteydessä omaan pankkiinsa. Pankin kanssa on käytävä läpi mahdollisuus saada lainaa Finnveran takauksella. Jos pankki on tähän valmis, yritys voi ottaa yhteyttä Finnveraan. Rahoitushakemuksen voi tehdä sähköisessä asioinnissa.

Finnveran alkutakaus ja pk-takaus soveltuvat myös koronaviruksen aiheuttamaan käyttöpääoman tarpeeseen. Alkutakaus on tarkoitettu enintään kolme vuotta toimineille yrityksille, pk-takaus on pidempään toimineita yrityksiä varten. Pk-takauksella voidaan kattaa enintään 150 000 euron laina.

Jos yrityksellä on jo Finnveran takaus, pankin kanssa voi neuvotella lyhennysvapaista kuukausista. Jos kyseessä on enintään 300 000 euron laina, Finnvera voin myöntää pankille luvan antaa kuusi kuukautta lyhennysvapaata. Pankki hakee Finnveralta muutoksen yritysten puolesta. Lyhennysvapaan aikana maksetaan vain korot ja kulut. Yli 300 000 euron velat sovitaan tapauskohtaisesti.