Palkanlaskennan perusteet

Tietopaketti matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualan palkanlaskennasta. Opi perusteet tai täydennä tietojasi! Hybridikoulutus.


Tapahtuman päivämäärä: 

19.05.2022  - 19.05.2022

Tapahtuman ajankohta: 

09:00 - 17:00

Tapahtumapaikka: 

Sokos Hotel Presidentti, Et.Rautatiekatu 4, Hki

Hinta: 

Jäsenhinta 295 € + alv 24 %, Normaalihinta 485 € + alv 24 %, Webinaari jäsenhinta 295 € + alv 24 %, Webinaari normaalihinta 485 € + alv 24 %

Lisätietoja: 

Sähköposti: 

tilaisuudet@mara.fi

Ilmoittaudu viimeistään: 

12.05.2022 00.00.00

Kurssilla käydään läpi palkanlaskennan perusasiat sekä erilaiset poikkeustilanteet. Päivän aikana käsitellään käytännönläheisiä esimerkkejä ja tehdään useita harjoitustehtäviä.

Kurssin käytyään osallistujat kykenevät itsenäisesti huolehtimaan matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualan palkanlaskennasta sekä ratkaisemaan palkanlaskentaan liittyviä kysymyksiä.

Käsiteltävät asiat:
Työsuhteen alkaminen, työssäoloajan palkka 
* Palkan määräytyminen: palkkausmuodot ja työaika, palkkaryhmittely, harjoitteluajan laskeminen ja harjoitteluajan palkka, koululaisen ja oppilaan palkka, kokemusvuosilisäjärjestelmä
* Korotettu palkka: iltatyö- ja yötyölisät, luvanhaltijan edustajan lisä, sunnuntai-, pyhä- ja aattotyö, lisä- ja ylityö, vapaapäivänä tehty työ, lisä- ja ylityöt tasoittumisjärjestelmissä
* Vuosivapaa: VV-vapaan ansainta ja korvaaminen
* Palkan maksaminen: osakuukauden palkka, palkan kuittaaminen
* Palkanmaksun erityistilanteita: koulutus, matkat, ruokaraha, luontoisedut    
Poissaoloajan palkka, työsuhteen päättyminen    
* Vuosiloma ja palkanmaksu: vuosiloman ansainta, vuosilomapalkan laskeminen, lomaltapaluuraha
* Poissaolot ja palkanmaksu: sairausajan palkka, tilapäiset poissaolot, äitiys-, adoptio- ja isyysvapaan palkka        
* Loppupalkan maksaminen: vuosilomakorvaukset työsuhteen päättyessä, maksamisajankohta, odotusajan palkka.

Kenelle:     
Koulutus on tarkoitettu yrittäjille, palkanlaskijoille ja muille palkanlaskennasta tai henkilöstöasioista vastaaville tai niihin tehtäviin siirtyville.
Koulutuksen täysipainoinen seuraaminen edellyttää matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskevan työehtosopimuksen peruskäsitteiden ymmärtämistä ja hallintaa.

Kouluttaja:
Kouluttajana toimii MaRan työmarkkinajohtaja Olli Varmo.

Kurssipaikka:
Kurssi pidetään täällä ja webinaarina.

Peruutukset:
Jos osallistuminen peruutetaan viimeisen peruutuspäivän (12.5.) jälkeen, on veloitus puolet kurssin hinnasta. Mikäli osallistuminen peruutetaan 2 päivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen, tai jää kokonaan peruuttamatta, veloitetaan koko kurssimaksu.

Kurssi toteutetaan, mikäli osanottajia on riittävästi. MaRa ilmoittaa peruuntumisesta osanottajille viimeistään 5 päivää ennen kurssia. Peruutuksen sattuessa MaRa ei vastaa ilmoittautuneiden mahdollisista kuluista.