Ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskisojen finalistit on valittu. Korkeatasoisten semifinaalien jälkeen finalistit suuntaavat katseensa kohti lokakuussa siintävää finaalia, joka kilpaillaan Helsingin Messukeskuksessa Viini & Ruoka -messuilla.
 

Vuoden Tarjoilija -kilpailussa vietetään tällä kertaa juhlavuotta, sillä haussa on kymmenes Vuoden Tarjoilija! Tuleva voittaja palkitaan MaRan Henrik Bitten Säätiön 10 000 euron apurahalla oman ammattitaidon kehittämistä varten. Tuleva Vuoden Kokki palkitaan Suomen Messusäätiön 10 000 euron apurahalla. Edustusvuoden aikana voittajat pääsevät myös tekemään yhteistöitä alan toimijoiden kanssa.
 

Vuoden Tarjoilija 2022 finalistit 

Emilia Salminen – Ravintola Pöllöwaari/Jyväskylä

Kelvin Tse – Ravintola Pastis/Helsinki

Joonas Heino – Peloton Cycling Eatery/Helsinki

Egle Allikivi – Ravintola Maritori/Helsinki

Kirsi Seppänen – Ravinteli Bertha/Tampere

Katriina Suominen – Palace Restaurant/Helsinki

Natasha Henriksson – Restaurant FRÖJ/Vaasa

Outi Tölli – Palace Restaurant/Helsinki
 

Vuoden Kokki 2022 finalistit

Miika Keskitalo – Ravinteli Vintti/Hämeenlinna

Janne Keskevaari – Ravintola Grön/Helsinki

Jonathan Slotte – Palace Restaurant/Helsinki

Ville Neulanen – Ravintola Smör/Turku

Simon Selin – Restaurant HEJM/Vaasa

Markus Rydenfelt – Ravintola Kielo/Joensuu

Tobias Malm – Restaurant HEJM/Vaasa

Kim Mustonen – Restaurant AOC/Kööpenhamina