Business Oulu järjesti yhdessä matkailu- ja ravintola-alan yritysten sekä oppilaitosten kanssa maailman suurimman virtuaalisen yritysvierailupäivän. 4.5. järjestetyssä tapahtumassa lapset ja nuoret saivat tilaisuuden kurkistaa ravintola- ja matkailuammattilaisten työpäivään ja tutustua alan ura- ja opiskelumahdollisuuksiin.


Päivän aikana noin 3 600 lasta ja nuorta ympäri Suomen pääsivät näkemään, minkälaisia yrityksiä ja ammatteja matkailu- ja ravintola-alalla on ja miltä työpäivä alalla näyttää. Ovensa lapsille ja nuorille avasivat tällä kertaa 1Bar, Ravintola Pannu, Ravintola Puistola, Nallikarin lomakylä sekä useampi Arinan kahvilaravintola ja hotelli. Mukana olivat myös ravintola- ja matkailualan koulutusta tarjoavat oppilaitokset Koulutuskuntayhtymä OSAO ja Oulun palvelualan opisto OPAO.

Tapahtumasta saadussa palautteessa kiitosta saivat etenkin mielenkiintoiset vierailukohteet, luonteva ja mukaansa tempaava juontaja, ravintola-alan yrittäjä Pekka Paurola, sekä päivän laadukas toteutus ja kuulijoiden osallistaminen. Myös Oulun murre oli herättänyt kuulijoiden huomion ja aiheuttanut riemastusta eri paikkakuntien osallistujissa.

Mahdollisuuksien ala

Matkailu- ja ravintola-ala mahdollistaa monelle työssäoppimisjakson ja on usein se ensimmäinen kesätyöpaikka. Alalla on yleisesti tarjolla paljon myös työpaikkoja opiskelijoille opintojen ohessa tehtäväksi, koska työ painottuu iltoihin ja viikonloppuihin. Matkailu- ja ravintola-ala mahdollistaa kuitenkin myös pitkiä ja tavoitteellisia työuria sekä yrittäjyyttä.

Virtuaalisen yritysvierailupäivän ammattilaisten uratarinoiden kautta osallistujat pääsivät myös oppimaan, minkälaista osaamista ja asennetta alalla tarvitaan sekä minkälaisilla oppiaine- ja opintojen valinnoilla alalle voi työllistyä.


Lue lisää Business Oulun nettisivuilta.

 

Tallenne maailman suurimmasta virtuaalisesta yritysvierailupäivästä on katsottavissa Oulun kaupungin YouTube-kanavalla. 

 

Päivän ohjelma:
Jokainen vierailu kestää noin 45 minuuttia. Eri kouluasteiden vierailuajat löydät alta:
8.30–9.15: 1.–3. luokat
9.30–10.15: Varhaiskasvatus ja esiopetus
10.30–11.15: 4.–6. luokat
12.30–13.15: 7.–9. luokat
13.30–14.15: Ammatillinen toinen aste
14.45–15.30: Lukio
15.45–16.30: Session in English