Lähimatkailu, makumatkailu ja lähiruoka ovat juuri nyt monen huulilla. Samoin on kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttaminen reilumman ja ympäristöystävällisemmän maailman puolesta. Kestävä gastronomia toteuttaa kestävän kehityksen tavoitteita kulinaarisin keinoin. Perho Liiketalousopiston toteuttama ja ylläpitämä kestävän gastronomian karttapalvelu kega.fi auttaa ravintoloita ja kotigastronomian harjoittajia löytämään laadukkaat ja ekologiset lähiraaka-aineet.


Kega.fi tarjoaa makuelämyksiä, taidokasta gastronomiaa, artesaaniruokaa, laadukkaita lähiruokaraaka-aineita, lähiruokakohteita ja yhteistyötä tuottajien kanssa. Lisäksi sivusto houkuttelee makumatkailuun ravintoloihin, kesäkahviloihin ja tilapuoteihin. Kätevällä hakutoiminnolla on helppo etsiä tarvitsemiaan tuotteita, palveluja ja tapahtumia.

Kega.fi-sivusto kerää yhteen kestävän gastronomian toteuttajia. Jos koet kestävän gastronomian arvot omaksesi ja haluat mukaan palveluun, ota yhteyttä sivuston yhteystietolomakkeella.

Karttapalvelun toteutus oli osa Uudenmaanliiton rahoittamaa vuosina 2019–2020 toteutettua Farm to Restaurant -hanketta, jossa myös MaRa oli mukana. Sivuja kehitetään jatkuvasti, joten palaute on erittäin tervetullutta.
 

Sadonkorjuumarkkinat 19.9.2020
Kestävää gastronomiaa ja sadonkorjuumarkkinoita juhlitaan Perhon Malmin kampuksella sijaitsevalla Green City Farmilla la 19.9. klo 09–15. Myös kega.fi sivuston toimintaa esitellään omalla kojullaan. Ohjelmasta löytyy lisäksi tuottajamyyntiä, maistiaisia, peltokierroksia, musiikkia sekä lapsille monenlaista toimintaa. Tarkempi ohjelma löytyy täältä.

 

Lisätiedot

Perho Liiketalousopisto: Terhi Suvilehto terhi.suvilehto@perho.fi 040 1471186
MaRa: Minna Halmetoja minna.halmetoja@marafi 044 741 5187