Suomen kokkijoukkue voitti kultaa lauantaina 27.4. päättyneissä kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Suomen kultajoukkueessa kilpailivat Perho Liiketalousopiston opiskelijat Alice Laasonen ja Daniel Romi. Tarjoilijoiden PM-kulta meni Tanskan joukkueelle.

– Oli upeaa päästä todistamaan Alice Laasosen ja Daniel Romin osaamista ja menestystä viikonloppuna. Suomen kokkijoukkueen menestys opiskelijoiden PM-kisoissa on jälleen yksi esimerkki erinomaisesta työstä, jota ravintola-alan suomalaisissa oppilaitoksissa ja yrityksissä tehdään. Toivottavasti ammattioppilaitokset kaikkialla Suomessa panostavat tarjoilijoiden ja kokkien valmentamiseen kilpailuihin. Menestymisellä kilpailuissa on suuri merkitys Suomen matkailumaakuvan vahvistamisessa. Suomi on viime aikoina menestynyt loistavasti alan kansainvälisissä kilpailuissa ja se kertoo todella vahvasta osaamisesta, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi suitsuttaa.

Helmikuussa Suomen kokkimaajoukkue voitti kultaa IKA Culinary Olympics -kisoissa. Lisäksi Community Catering -sarjassa Suomea edustanut Compass Group Culinary Team Finland jakoi olympiakullan Sveitsin kanssa.

Tarjoilijakilpailussa Suomea edustivat Saara Lillkåll ja Milla Salinas, jotka ovat toisen vuoden opiskelijoita Tredusta. Tarjoilijat eivät sijoittuneet kolmen parhaan joukkoon.

– Muihin kilpailijoihin nähden kokematon tarjoilijakaksikko teki hyvää työtä. Heillä on edessään upea tulevaisuus ravintola-alalla, Lappi sanoo.

Lappi muistuttaa, että ammattioppilaitoksista valmistuvat ovat elintärkeitä osaajia matkailu- ja ravintola-alalle.

– On erittäin valitettavaa ja lyhytnäköistä, että hallitus leikkasi kehysriihessä ammattioppilaitosten rahoitusta 100 miljoonalla eurolla, Lappi toteaa. 

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut pidettiin Helsingissä 26.–27.4.2024. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa isännöi kilpailuja yhdessä Perho Liiketalousopiston kanssa. Kilpailun järjestävät Pohjoismaiden ravintola- ja matkailualan järjestöt. Maat vuorottelevat tapahtuman isännöinnissä. Vuonna 2025 kisat pidetään Tanskan Silkeborgissa.

 

Palkintosijat: Kokit
1. sija: Suomi
2. sija: Tanska
3. sija: Norja

Palkintosijat: Tarjoilijat
1. sija: Tanska
2. sija: Norja
3. sija: Islanti

Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden PM-kilpailujen 2024 yhteistyökumppaneina toimivat Anora, Atria, Fazer, Fiblon, Hartwall, Johan i Hallen & Bergfalk, Valio Aimo, Vihannespörssi ja Wihuri Metro-tukku.

 

Lisätietoja:

MaRa
Katri Jakosuo, koulutuspoliittinen asiantuntija, 041 501 4224, katri.jakosuo@mara.fi

Perho Liiketalousopisto
Marja Hemmi, koulutusalajohtaja, ravintola-ala, 040 480 5577, marja.hemmi@perho.fi