MaRa ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat hyväksyneet hiihtokeskus- ja ohjelmapalvelualoja koskevat työehtosopimukset kahdeksi vuodeksi. Palkkaratkaisu on yksivuotinen. Toisen vuoden palkkaratkaisusta sovitaan ensi vuoden lokakuussa.

Palkankorotukset sovitaan ensisijaisesti paikallisesti niissä jäsenyrityksissä, joissa on luottamusmies. Jollei luottamusmiestä ole tai palkkaratkaisusta ei saavuteta yrityksessä yksimielisyyttä, palkankorotus määräytyy kaupan alan palkkaratkaisun mukaan. Tällöin ratkaisu on yleiskorotuksen ja paikallisen erän yhdistelmä.

Neuvotteluosapuolet ovat käyneet työehtosopimusneuvotteluja useiden viikkojen ajan. Molemmille osapuolille hyväksyttävää ratkaisua on etsitty hyvässä neuvotteluilmapiirissä. Erityisen kysymyksen on muodostanut kiky-työajan pidennys. Osapuolet valmistelevat ratkaisua siitä ensi vuoden aikana.

– Vaikeasta työmarkkinasyksystä huolimatta olemme etsineet PAMin kanssa aktiivisesti ratkaisua. Pohjois-Suomessa on parhaillaan menossa matkailun paras sesonki. Saimme aikaan uudet työehtosopimusratkaisut ilman työrauhahäiriöitä tai niiden uhkia. Tämä luo erittäin hyvän pohjan liittojen yhteistoiminnalle myös jatkossa, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi toteaa.

 

Lisätietoja:                          

toimitusjohtaja Timo Lappi, 040 734 5549